Vrijdag 23 februari 2024
In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen FC Utrecht. Het wist in de slotfase zelfs een paar mogelijkheden te creëren. Maar het moest uiteindelijk toch het hoofd buigen na een goal van Victor Jensen in de 79-ste minuut. Daarmee vervloog de hoop op een puntje tegen FC Utrecht. Maar gezien het overwicht van de Utrechters was de uitslag meer dan terecht en zeker geen verrassing.

Nauwelijks balbezit
Trainer Erwin van de Looi had opnieuw een vijfmans verdediging opgesteld tegen FC Utrecht. Waarbij de bedoeling was dat Oppegard en Wieckhof bij balbezit zouden doorschuiven naar het middenveld. Alleen had Heracles in de eerste helft nauwelijks balbezit tegen FC Utrecht dat al 14 keer achter elkaar heeft gewonnen, waarvan de laatste keer nog van FC Twente in Enschede.

Hachelijke situaties
Ook zonder de geblesseerde Taylor Booth speelde FC Utrecht voor het eigen publiek vanaf het begin vol op de aanval en zette Heracles zwaar onder druk. Dat leidde tot een eerste kans na 11 minuten voor Hidde ter Avest die net naast schoot. Uit de daaropvolgende corner ontstond een hachelijke situatie omdat Heracles de bal maar niet weg kreeg. Een bal van Sam Lammers uit een scrimmage rolde maar net naast Brouwers doel. Vooral Brian de Keersmaecker had grote moeite met uitblinker Sam Lammers. Ook Jetro Willems kon het hoge tempo van de constant jagende Utrechters nauwelijks bijbenen en het eerste half uur speelde zich voornamelijk af op het helft van Heracles.

Oververhitte stadionlampen
De Almeloërs konden even op adem komen toen scheidsrechter Jochem Kamphuis de wedstrijd moest stilleggen vanwege oververhitte stadionlampen boven de Bunnikside. Dat gaf Erwin van de Looi de gelegenheid zijn mannen nieuwe instructies te geven.

Brouwer met één vuist

Vlak na de onderbreking hield Michael Brouwer na een corner Heracles weer eens overeind door met één vuist een schot van Sam Lammers uit zijn goal te boksen. Mede dankzij zijn goeie keeperswerk lukte het Heracles op wonderbaarlijke wijze met een 0 - 0 stand de rust in te gaan. Ongetwijfeld tot groot chagrijn van Rons Jans en zijn mannen.

Geen hoogstaand voetbal
Na rust probeerde FC Utrecht de aanvalsgolf voort te zetten maar dat lukte maar moeizaam. De stromende regen maakte hoogstaand voetbal ook niet echt mogelijk. Nadat Van de Looi Jordy Bruijn wisselde voor de meer verdedigend ingestelde Marko Vejinovic kwam Heracles meer in de wedstrijd en dook Mario Engels zelfs soms gevaarlijk op voor FC Utrecht doelman Mattijs Branderhorst.

Brouwer toch verslagen
Rons Jans zag zich gedwongen in te grijpen en verving Marouan Azarkan en Jens Toornstra door Victor Jensen en Jeppe Okkels. Maar ook zij konden vooralsnog het verschil voor Utrecht niet maken. Maar met nog een kwartier te gaan wist Jensen op aangeven van El Karouani de bal toch achter Michael Brouwer te krijgen. Even daarvoor had Van de Looi Wieckhof vervangen door de nieuw aanwinst Kelvin Leerdam die daarmee zijn debuut maakte.

Net naast de paal
Na de tegentreffer bracht Van de Looi ook Mohammed Sankoh en Sem Scheperman in voor Willems en Engels. Sankoh stond nog maar net in het veld toen hij een grote kans kreeg. Hij kwam goed voor zijn man maar zijn schot ging een meter naast. Even later dook Ajdin Hrustic op voor het Utrechtse goal. Maar ook hij schoot net naast de paal. FC Utrecht lukte het daarna de wedstrijd rustig uit te spelen waardoor het tegen Heracles de vijftiende zeg op rij boekte. Voor Heracles zijn de druiven zuur. In de strijd voor handhaving had het een punt goed kunnen gebruiken.

Scheidsrechter Jochem Kamhuis gaf geel aan Toornstra, El Karouani, Van der Hoorn, Sonnenberg en Vejinovic. Die laatste stond op scherp en is volgende week tegen Almere City geschorst.