Heracles houdt nederlaag beperkt

Vrijdag 16 februari 2024
Na de belangrijke thuisoverwinning tegen Vitesse, reisde Heracles vrijdag af naar Eindhoven om te proberen punten te pakken bij de koploper van de eredivisie. Dat het niet makkelijk zou worden was vooraf bekend. Na 12 minuten moest Heracles ook nog met tien man verder door een rode kaart voor Limbombe. Vijf minuten later keek Heracles al tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van, wie anders, de Jong. In de tweede helft werd de voorsprong vergroot tot 2-0 door een doelpunt van Boscagli. Vooral dankzij Brouwer bleef de nederlaag beperkt.

Heracles begon de wedstrijd met een 4-3-3 systeem en probeerde het PSV zo moeilijk te maken. Limbombe kreeg hierbij een basisplaats. Na twee minuten mocht PSV de eerste corner nemen, welke goed weggewerkt werd door Sonnenberg. In de tiende minuut kwam Heracles goed weg toen PSV de bal wegkaapte van Oppergard. Brouwer kon de bal nog net hoog in de lucht wegtikken.

Rood Limbombe
In de 12e minuut kreeg Heracles een flinke domper te verwerken. Na een overtreding van Limbombe op de Jong kon de Heraclesspeler vertrekken. Heracles kreeg het moeilijk daarna. Een schot van de geheel vrijstaande Pepi ging even later hoog over het doel van Heracles. In de 17e minuut kwam PSV na een vrije trap van Veerman, via het hoofd van de Jong op 1-0. Een aantal minuten later verrichte Brouwer een uitstekende redding na een kopbal van de Jong. Het lukte Heracles zelfs nog even over de middenlijn te komen maar de verdediging van PSV werd niet getest op betrouwbaarheid. De Almeloërs probeerden te blijven voetballen en kregen van PSV daarvoor een aantal minuten de ruimte.

Reddingen Brouwer
Daarna had Heracles de handen vol aan de aanvallen van PSV. Telkens verschenen de Eindhovenaren voor het doel van Brouwer. De doelman was in goeden doen en zorgde ervoor dat Heracles niet meteen tegen een grote achterstand aankeek. De een na de andere kans werd door Brouwer weggewerkt. In de 42ste minuut kwam Heracles ineens tot een aanval. Hansson kwam tot vlak voor het doel van PSV. Een voorzet van Hansson werd even later door Hornkamp in de handen van de keeper gekopt. Aan de andere kant ging een kopbal van Pepi vlak langs het doel van Brouwer. Heracles ging met de kleine achterstand richting de kleedkamer.

Tweede helft
In de tweede helft ging PSV door met waar het gebleven was. De PSV-ers bleven aanvallen en de keeperskwaliteiten van Brouwer testen. Die ranselde alle ballen eruit. Het lukte Heracles nauwelijks om onder de druk uit te komen. De een na de andere corner werd door PSV genomen. In de 55ste minuut moest Brouwer zich dan toch gewonnen geven. Boscagli scoorde met een schot de 2-0. In de 64ste minuut kon Oppergard tot ver over de middenlijn optrekken. Zijn schot werd door de verdediging van PSV weggewerkt. In de 72ste minuut kon Engels kon tot ver in het strafschopgebied doordringen. Hij had pech dat zijn bal tegen de paal afketste. Aan de andere kant was Brouwer en de lat het obstakel voor PSV. Door het lage speltempo van PSV was er niet veel te beleven voor het publiek in Eindhoven. Heracles kwam niet meer met een uitval en de PSV-ers creëerden geen enkele kans meer maar lieten de bal constant rond gaan. De nederlaag voor Heracles bleef hierdoor beperkt.

PSV-Heracles 2-0
1-0 (17. De Jong), 2-0 (55. Boscagli)

Scheidsrechter: Oostrom

Geel: de Bruijn, trainer van de Looi, Hrustic

Rood: Limbombe

Opstelling Heracles: Brouwer, Wieckhoff, Sonnenberg, Hoogma, Oppegard, De Keersmaecker (85. Scheperman) Hrustic (Willems) Bruijn (45. Vejinovic), Limbombe, Hornkamp (60. Engels), Hansson (60. Bruns)