Heracles pakt volle buit tegen Vitesse

Zondag 11 februari 2024
Voor Heracles Almelo stond zaterdagavond de uitermate belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Vitesse op het programma. Voor de Almeloërs de kans om drie punten uit te lopen. Met Hrustic voor het eerst in de basis ging Heracles de strijd aan. Binnen een half uur stond Heracles echter al met 0-2 achter. Bruijn bracht de achterstand daarna terug tot 1-2. Heracles wist echter op voorsprong te komen door twee doelpunten van Hornekamp: 3-2. Heracles pakt hiermee drie belangrijke punten.

Beide teams zijn de eerste 20 minuten zoekend naar een opening waardoor het spel vooral op het middenveld plaats vindt. Hoewel Vitesse meer in balbezit is, slagen de Arnhemmers er niet in om echte kansen te creëren. Na 18 minuten wordt Sonnenberg vanwege een hoofdblessure vervangen door Bultman. Een uitval via Bruijn strandt via Hansson op de verdediging van Vitesse.

Bekijk hier het interview met de trainer Erwin van Looi na afloop van de wedstrijd

Doelpuntenregen
In de 23ste minuut krijgt Kozlowski alle ruimte van Bakboord om vrij in te koppen en is Brouwer kansloos: 0-1. Vier minuten later kan Brouwer de bal weer uit het net vissen door een hard afstandsschot van Meulensteen: 0-2. Heracles komt wat terug nadat Hansson de Bruijn vrij voor het doel bedient zodat die de bal in het doel kan schieten. 1-2. Brouwer kan even later een hard afstandsschot van Vitesse uit het doel ranselen en voorkomt daarmee weer een tegendoelpunt. Vlak voor rust krijgt Izimat een tweede gele kaart wegens een domme overtreding op Hornekamp en kan hij het veld verlaten.

Tweede helft. Hornkamp scoort tweemaal
Heracles krijgt al snel een kans wanneer Oppegard optrekt naar voren. De bal gaat net naast het doel. Meteen daarna weer een aanval via Bruijn en Hornkamp. Ook deze treft geen doel. Heracles is duidelijk meer aanvallend ingesteld dan de eerste helft. Na simpel balverlies kan Meerdink aan de andere kant van dichtbij richting het doel schieten. Brouwer kan de bal keren. Heracles blijft druk zetten maar is onnauwkeurig in de passes. Nadat het schot van Hornkamp op de keeper stuit krijgt Heracles een corner. Hornkamp komt dan boven iedereen uit en weet de bal met zijn hoofd in het doel te werken:2-2. La Bombe gaat even later met een schaar zijn tegenstander voorbij en verwerkt de bal tot een corner. Hierbij wordt de bal net naast het doel gekopt.

De Almeloërs blijven aanvallen en maken het Vitesse moeilijk. In de 70ste minuut komt Heracles op voorsprong. Na een voorzet van Hanson kopt Hornkamp de bal van ver in het doel 3-2. Heracles blijft aanvallen en krijgt ook de nodige kansen. Zo gaat een prachtig schot van Hansson via de lat over. Een ander schot van Hansson wordt door de keeper over de achterlijn gestompt. Heracles pakt de volle winst tegen Vitesse.

Heracles-Vitesse 3-2
0-1 (23. Kozlowski) 0-2 (27. Meulensteen) 1-2 (30. Bruijn) 2-2 (55. Hornekamp) 3-2 (71. Hornekamp)
Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Wieckhoff
Rood: (2x geel) Isimat

Opstelling Heracles: Brouwer, Wieckhoff, Bakboord (45. Limbombe), Sonnenberg (20.Bultman), Hoogma, Oppegard, De Keersmaecker, Hrustic (80. Ouahim), Bruijn (68. Engels), Hornkamp (80. Vejinovic), Hansson