Ook Ajax te sterk voor Heracles Almelo

Zondag 28 januari 2024
Na de 6-0 nederlaag tegen PSV en de 4-0 tegen Feyenoord was ook de derde topploeg van Nederland een maatje te groot voor Heracles Almelo. Met 4-2 trokken de Amsterdammers aan het langste eind maar er waren momenten dat de Almelose club op een beter resultaat mocht hopen.

Bekijk hier de reacties na afloop van de wedstrijd

Eerste doelpunt was voor de thuisclub
Toen Heracles Almelo binnen de vijftien minuten middels Jizz Hornkamp op 1-0 kwam ging het stadion er eens goed voor zitten. Maar Ajax zou Ajax niet zijn als het binnen vijf minuten daarna alweer op 1-1 kwam door een prachtig doelpunt van aanvalsleider Brian Brobbey op aangeven van Steven Berghuis. In de eerste helft speelde Ajax in een veel te laag tempo en kon Heracles verschillende malen gevaarlijk worden. Dit was mede de verdienste van het Almelose publiek dat deze avond volledig achter de ploeg stonden. Daar waar de aanmoedigingen weg moesten komen uit het fanatieke supporters-vak bemoeiden nu ook andere tribunedelen zich met de aanmoedigingen. Ajax raakte soms van de kook hetgeen resulteerde in een aantal verkeerde passes. Er kwamen kansen voor Hornkamp en voor Bruijn maar doelpunten leverde dat niet op. De rust kwam met 1-1.

Na rust schakelde Ajax een tandje bij
In de tweede helft bracht Van de Looi Thomas Bruns in voor Marko Vejinovic en diezelfde Bruns nam de Ajax -goalie Diant Ramaj meteen onder vuur met een vlammend schot dat die keeper overigens prachtig stopte. In de 55e minuut nam Ajax afstand door een prachtig doelpunt van Steven Berghuis en twee minuten later maakte Brian Brobbey er zelfs 1-3 van. Toen de Amsterdammers dachten dat de wedstrijd gespeeld was kwamen in de 65e minuut twee nieuwe spelers aan de kant van Heracles. Bruijn ging er af en Engels was zijn vervanger. Limbombe was de vervanger voor Emil Hansson en dat gaf nieuw elan aan de ploeg. In de 60e minuut wist invaller Engels keeper Ramaj het nakijken te geven en even leefde de hoop op misschien een gelijk spel weer op in de harten van de Heracles supporters, 2-3. Engels en Hornkamp probeerden van afstand met venijnige schoten de 3-3 op het bord te brengen maar keeper Diant Ramaj liet zich niet meer verrassen. Ajax had nog wel wat in petto toen Kristian Hlynsson de marge in de 84e minuut opnieuw op twee bracht. Dit was teveel voor de dappere Heracles spelers die niet meer bij machte waren dichterbij te komen.

Heracles Almelo - AJAX 2-4.
12e Hornkamp 1-0, 16e. Brobbey 1-1, 55e. Berghuis 1-2, 57e. Brobbey 1-3, 60. Engels 2-3, Hlijnsson 2-4.

Scheidsrechter Dennis Higler

Opstelling Heracles: Brouwer, Wieckhoff, Bultman, Cestic (93. Bakboord), Hoogma, Willems, Bruijn (56. Engels), Vejinovic (46. Bruns), De Keersmaeker, Hansson (56. Limbombe),Hornkamp (79. Sankoh)

Gele kaart: De Keersmaeker en Cestic.