Heracles pakt terecht drie punten

Vrijdag 12 januari 2024
Heracles Almelo pakte in Waalwijk de volle buit op RKC en steeg van de 16e naar de 12e plaats. Met vijf verdedigers, twee middenvelders en drie aanvallers klaarde de ploeg de klus tegen een tegenstander die een veldoverwicht had maar niet gevaarlijk kon worden. Heracles speelde compact en dicht op elkaar en daar had de tegenstander de nodige moeite mee.

Twee strafschoppen leken het duel te beslissen.
In de 35ste minuut werd een voorzet van Engels tegen de arm van RKC-er Meijers gekopt hetgeen Heracles Almelo een strafschop opleverde. Emil Hansson schoot de bal onberispelijk in: 0-1. Toch kreeg de thuisclub wel enige kansen maar gevaarlijk werd het geen moment voor doelman Michael Brouwer. Kort na de strafschop werd er door de aanhangers van RKC bier op het veld gegooid en dat noopte scheidsrechter Dieperink om de ploegen naar de kleedkamer te laten gaan. Na een afkoelingsperiode van tien minuten hervatte de scheidsrechter het duel.
In de resterende tijd kreeg keeper Michael Brouwer de noppen van een RKC-speler in zijn gezicht hetgeen het spel weer minuten lang stil legde. Gelukkig voor alles wat Heracles was, was Brouwer er de tweede helft gewoon weer bij.

Ook RKC kreeg een strafschop.
Op het moment dat Heracles voor de tweede keer leek te scoren, was het Emil Hansson die een voorzet van een RKC-speler op de arm kreeg. Scheidrechter Dieperink zag het niet maar de VAR haalde hem naar de kant en toen zag hij het wel. Michael Kramer schoot de strafschop voor RKC onberispelijk in. Heracles Almelo wenste zich niet neer te leggen bij een gelijkspel en zes minuten later kwamen de Almeloërs opnieuw op voorsprong. Een combinatie tussen Jethro Willems en Emil Hansson bracht de bal voor het RKC-doel en met een uiterste inspanning tikte Mario Engels de bal, via de binnenkant van de paal, achter keeper Vaessen.
er was zelfs nog een uitgelezen mogelijkheid voor Wieckhoff om het helemaal af te maken maar de verdediger schoot een vrije bal hoog over.

RKC - Heracles Almelo 1-2 (0-1). 35. Hansson (pen) 0-1, 53. Kramer (pen) 1-1, 59. Engels 1-2.