Sankoh en Nankishi schieten Heracles naar winst

Zondag 26 november 2023
Een fantastische zege voor Heracles Almelo dat Almere City met 5-0 onder het gras stopte. Al na vier minuten was het raak door Mo Sankoh. Tien minuten na rust deed hij het nog een keer en drie minuten voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet. Invaller Abed Nankishi scoorde tussendoor ook nog twee keer.

Heracles begon goed aan de wedstrijd
De eerste hoekschop voor Heracles leverde meteen succes op. Mario Engels nam de korte corner samen met Emil Hasson. De voorzet van de laatste werd, na een gevecht om de bal, door Mohammed Sankoh keurig afgerond. Met die steun in de rug wilde de Almelose ploeg de zaken continueren maar moest toezien hoe Almere City het tempo in deze strijd overnam maar geen moment gevaarlijk werd. Heracles Almelo bleef op het vinkentouw zitten met een prima kans voor Limbombe maar zag dat de passes steeds slechter werden en bijna geen uittrap van Michael Brouwer werd voorin of op het middenveld goed verwerkt. Het leidde niet tot kansen voor de gastheren doordat de verdediging goed reageerde op het naderen van de voorwaartsen van Almere City. Zo kwam de rust met een voorsprong voor de bezoekers en dat was zeker niet onverdiend.

Na rust stal Heracles Almelo de show
Heracles Almelo begon met dezelfde ploeg aan de tweede helft daar waar Almere City meteen met drie nieuwe spelers kwam. De Almeloërs controleerden de wedstrijd en zorgden ervoor dat Almere City geen moment gevaarlijk kon worden. Achterin bij de gastheren was het opletten en zorgden zij dat daar ballen niet bij de tegenstander ingeleverd werden. Toch werd het met de passes niet beter maar dat gold ook voor de tegenstander. De nauwkeurigheid van de passes was het laagste bij beide ploegen van dit seizoen. Mo Sankoh kreeg kort na rust een kans maar plaatste de bal naast. Toch zou hij nog van zich doen spreken. In de 64 minuut werd Mohammed Sankoh door Anas Ouahim op zijn wenken bediend en vrij voor de keeper scoorde hij de 0-2.

John Lammers wisselde toen ook want het was nodig.
Diverse spelers hadden alles gegeven en werden vervangen. Een tegenvallende Brian Limbombe moest plaats maken voor Abed Nankishi en scoorde in de 71e minuut de 0-3 toen Sankoh hem vrij voor de keeper zette. Zeven minuten later probeerde dezelfde speler het met een afstandsschot en ook die trof doel. Willems kwam erin voor Ruben Roosken en uit zijn voorzet was het slotakkoord voor Mohammed Sankoh die , kort voor tijd de 0-5 binnentikte. Almere City kon er na rust totaal niets tegenover stellen. De ploeg die vorig seizoen ook in de rust met 0-2 achterstond was geen schim meer van het team van destijds.
Trainer Alex Pastoor wist niet meer hoe of hij het had en legde het moede hoofd maar in de schoot.

Stijging op de ranglijst was hard nodig.
Door deze eclatante winst stijgt Heracles Almelo weer eens een heel stuk. Van de 14e naar de 10e plaats op een moment dat het echt nodig was. De extra training van de afgelopen dagen en de individuele gesprekken met een aantal spelers werpen hun vruchten af al hield de ploeg wel drie gele kaarten aan het duel over. Nog nooit scoorde Mohammed Sankoh een hattrick en nog niet maakte Abed Nankishi voor Heracles twee doelpunten in een wedstrijd.

Almere City - Heracles Almelo 0-5 (0-1) 4. Sankoh 0-1, 64. Sankoh 0-2, 71. Nankishi 0-3, 78. Nankishi 0-4, 87. Sankoh 0-5