Twentse thriller eindigt onbeslist

Zondag 22 oktober 2023
Heracles heeft in de Twentse derby gelijk gespeeld tegen FC Twente. Een dag na de bekendmaking van het overlijden van Kalle Oranen, oud-speler van zowel Heracles als FC Twente, troffen beide teams elkaar op het Erve Asito. In een bloedstollende strijd werd het uiteindelijk 2-2 na een 0-2 stand bij rust.

FC Twente oppermachtig
Bij Heracles stond Bruns, na het uitzitten van een schorsing, weer op het wedstrijdformulier. De Enschedeërs konden niet beschikken over de geblesseerde Vlap. Vanaf de aftrap kreeg FC Twente een aantal goede kansen om de score te openen. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist Heracles het doel schoon te houden. Tekenend voor de spelverhouding is dat Twente goalie Unnerstall in de eerste 10 minuten niets te doen heeft gehad. Het overwicht van de bezoekers werd in de 11e minuut ook in de stand zichtbaar. Door een fout van Wieckhoff kwam Rots volledig vrij voor Heracles keeper Brouwer te staan en hij kon kinderlijk eenvoudig binnen tikken. Na deze vroege domper kroop Heracles uit zijn schulp en ging op zoek naar de gelijkmaker. Twente hield echter vrij simpel een veldoverwicht en bleef de bovenliggende partij. Daarnaast ging Heracles uitermate slordig om met de paar spaarzame kansen die het kreeg. Na een half uur namen de Enschedeërs verder afstand door een doelpunt van Steijn. Vlak voor rust ontstond de beste mogelijkheid voor de zwart-witten. Vanuit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Roosken die verwoestend uithaalde, maar net naast schoot.

Bekijk hier het interview met John Lammers over de derby:

Heracles knokt zich terug
Met twee verse spelers ging Heracles na de thee op zoek naar de aansluitingstreffer. Ouahim had deze op zijn hoofd, maar hij kopte de bal op aangeven van Hansson op de paal. Ook invaller Engels gaf zijn visitekaartje af. Zijn schot ging net voor het doel langs. De Heraclieden kregen vervolgens meerdere kansen, maar het zo gewenste doelpunt bleef uit. In de 69e minuut ging de wedstrijd op zijn kop. Engels brak de ban en scoorde de luid bejubelde 1-2. Ondanks verwoede pogingen lukte het maar niet om de gelijkmaker te scoren, maar vlak voor tijd viel hij dan toch. Nankishi ging vanaf rechts goed door en zijn strakke voorzet werd onberispelijk binnen getikt door Sonnenberg. Het gelijkspel werd door de selectie en thuispubliek gevierd als ware het een overwinning. Zaterdag reist Heracles af naar het hoge noorden om het in Heerenveen op te nemen tegen de plaatselijke sc.

Statistieken 22-10-2023 14:30 uur Heracles Almelo - FC Twente 2-2 (0-2)
Scoreverloop 11. 0-1 Rots, 32. 0-2 Steijn, 69. 1-2 Engels, 88. 2-2 Sonnenberg