Heracles overvleugeld door de Eagles

Zaterdag 7 oktober 2023
Heracles heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. In Deventer werd het 4-0 in de oudste derby van Overijssel. Door dit resultaat is Heracles op de ranglijst gepasseerd door de Eagles. Bij Heracles ontbraken de geschorste Bruns en de geblesseerde Hornkamp en Laursen. Daar stond tegenover dat Satriano, na een blessure, weer op het wedstrijdformulier prijkte. Coach Hake van de thuisclub kon geen beroep doen op Stokkers, Kramer en Blomme, die alle drie nog in de ziekenboeg verbleven.

Snel op achterstand
Heracles kwam in de dertiende minuut al op achterstand. Kort daarvoor gaven de Eagles al een waarschuwing af, maar het schot van Adekaney werd goed gekeerd door goalie Brouwer. Dezelfde Brouwer had kort daarop geen antwoord op een kopbal van Willumsson. De Deventenaren denderden door hetgeen drie minuten later al resulteerde in wederom een doelpunt, dit maal door een schot van Edvardsen. Na deze ruwe opening probeerde Heracles zich te herpakken, maar dat lukte maar ten dele. Go Ahead liet Heracles het spel maken zonder dat de bezoekers ook maar een enkel schot op doel konden lossen. Zelf counterde de thuisclub er vrolijk op los. Het rustsignaal kwam dan ook als een verlossing en bood trainer Lammers de mogelijkheid om in de kleedkamer orde op zaken te stellen.

De koek was nog niet op
De donderspeech in de rust leek direct zijn vruchten af te werpen, maar de inzet van Hanson en Sankoh leverden geen doelpunt op. Hetzelfde lot was het schot van Ouahim beschoren, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De beste mogelijkheid op de aansluittreffer was voor Sankoh, maar hij ging bij een perfecte counter voor eigen gewin en zag zijn meegelopen medespelers niet staan. Zijn schot werd uiteindelijk vrij simpel onderschept door keeper De Lange. Direct daarop kwamen de Eagles op 3-0. Brouwer kon in eerste instantie zijn doel nog schoon te houden, maar in de rebound scoorde invaller Sow. Coach Lammers probeerde het tij nog te keren door in totaal vijf verse krachten in te brengen. Veel soelaas boden deze wissels niet. De Eagles bleven vrij makkelijk overeind en de voorsprong kwam op geen enkele manier in gevaar. De gifbeker was voor Heracles nog niet leeg. De laatste teug werd gedronken in de 83e minuut. Aanvoerder Kuipers scoorde op aangeven van Willumsson, die wel weet wat afspelen is, de 4-0 hetgeen ook de eindstand werd. Komend weekend speelt Heracles niet i.v.m. de interlandverplichting van Oranje. Zondag 22 oktober wordt de Twentse Derby gespeeld. Om half drie worden op het eigen Erve Asito de degens gekruisd met FC Twente.

Statistieken 7-10-2023 20:00 uur Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 4-0 (2-0)
Scoreverloop 13. 1-0 Willumsson, 16. 2-0 Edvardsen, 62. 3-0 Sow, 83. 4-0 Kuipers.