Heracles nekt NEC

Vrijdag 18 augustus 2023
Heracles heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Op Erve Asito werd het tegen N.E.C. 2-1 voor de thuisclub na een zinderend slot. Na de verliespartij vorige week in de Arena tegen Ajax was de ploeg van trainer Lammers er op gebrand om op eigen grond en voor het in grote getale toegestroomde publiek een mooi visitekaartje af te geven. Ook N.E.C. wilde wat recht zetten na de sensationele openingswedstrijd thuis tegen Excelsior die met 3-4 verloren ging. Bij Heracles ontbraken de geblesseerde Hornkamp en Wieckhoff. Bij de gasten uit Nijmegen bleven Sandler en Tavsan achter in de ziekenboeg.

Onverwachts op achterstand
De thuisclub krijgt direct al een kans door Ouahim die binnen de 16 mag aanhalen, maar zijn schot wordt gestuit. De gasten uit Nijmegen zijn wakker en vanaf dat moment hebben ze het verdedigend goed op orde. Ondanks een licht veldoverwicht voor Heracles scoort halverwege de 1e helft N.E.C. het openingsdoelpunt. Ogawa verslaat keeper Brouwer van buiten de 16 met zijn linkervoet. Een achterstand kwam in geen enkel draaiboek voor en na deze onverwachte domper gaan de Heraclieden dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Uitgezonderd een paar speldenprikjes kan het niet echt een vuist maken en de Nijmegenaren gaan dan ook terecht met een voorsprong aan de thee.

Zinderend slot
Sonnenberg neemt in de rust nog een tweede bakkie thee en gaat zich daarna douchen. Voor hem in de plaats komt Bultman zijn opwachting maken voor zijn debuutwedstrijd in het betaald voetbal.
De eerste grote kans in de tweede helft is voor N.E.C. maar keeper Brouwer weet met een uiterste krachtinspanning de 0-2 te voorkomen na een inzet van Hansen. Na 10 minuten een dubbele wissel bij Heracles. Satriano en Limbombe komen in het veld voor Bruns en Nankishi. Vrij snel na de wissel valt dan eindelijk de gelijkmaker. Hansson kapt op links zijn tegenstander uit en zijn schot is voor keeper Cillessen niet te pareren. De koek is nog niet op want een kwartier voor tijd komt Heracles op voorsprong. Vanuit een corner komt de bal bij Ouahim die met een heerlijke zwabberbal de N.E.C.-goalie verrast. Het laatste kwartier bestaat veelal uit billenknijpen want de Nijmegenaren leggen zich niet zo maar neer bij een nederlaag en gaan op zoek naar meer. Er ontstaan een aantal hachelijke situaties, maar met name doelman Brouwer laat wederom zien in een topvorm te verkeren. De drie punten worden uiteindelijk verdiend over de streep getrokken. Zaterdag 2 september speelt Heracles wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen Excelsior Rotterdam.

Statistieken 18-8-2023 20:00 uur Heracles Almelo - N.E.C. 2-1 (0-1)
Scoreverloop 24. 0-1 Ogawa, 61. 1-1 Hansson, 72. 2-1. Ouahim.