Heracles speelt met lef maar verliest

Zaterdag 12 augustus 2023
Heracles begon zaterdag de competitie niet met de makkelijkste tegenstander. De opdracht die de Heraclieden van trainer John Lammers meekreeg was om tegen Ajax met lef te spelen. En dat doen de Almeloërs.

Ze slagen erin om zo nu en dan een aanval op te zetten en de Amsterdamse verdediging aan het werk te zetten. Het is Ajax dat de gevaarlijkste kansen creëert waarbij Heracles elke keer goed wegkomt. Heracles komt tot ieders verbazing op 0-1 door een goed spelende Engels. Meteen daarna is de stand alweer gelijk door een prachtig afstandsschot van Madic. In de 75ste minuut komt Ajax op voorsprong door een doelpunt van Kudus: 2-1. Bergwijn zorgt in de 85ste minuut voor de genadeklap door de voorsprong uit te breiden tot 3-1. Het wordt nog zelfs 4-1 via een penalty van wederom Bergwijn. Heracles speelde met lef maar Ajax was een maatje te groot.

Al na een minuut deelt Ajax vlak voor het doel een plaagstoot uit maar Hoogma verdedigt goed waardoor er niet echt een kans ontstaat voor de Amsterdammers. Twee minuten later weer een aanval van Ajax: dit keer moet Brouwer ingrijpen en stompt hij de bal met beide vuisten weg. Ajax is duidelijk van plan het niet rustig aan te doen. De Ajacieden duiken telkens op voor het doel van Brouwer.

Engels laat zich zien
Bij de eerste aanval van Heracles krijgt Heracles een vrije trap na een overtreding op Nankishi. De bal van Engels komt op het hoofd van Hoogma waarna zijn kopbal door de doelman van Ajax met de vuisten weggewerkt wordt. Twee minuten daarna een vrije trap aan de andere kant van het veld. Brouwer stompt de hard ingekopte bal over het doel. Ajax blijft komen. Toch krijgt Heracles een enkele keer de gelegenheid om naar voren te komen. Het lukt Engels om zijn tegenstander te passeren en richting het Amsterdamse doel te komen, waarna zijn schot met moeite gestopt wordt. De corners van Ajax leveren elke keer gevaar op. Heracles komt met de schrik vrij wanneer Brobbey bij een corner vlak voor het doel opduikt en de bal net naast werkt.

Blessures
Bij een aanval van Hornekamp raakt keeper Rulli geblesseerd en moet hij wegens een schouderblessure vervangen worden. Ook Hornekamp raakt even later geblesseerd maar komt na behandeling weer terug op het veld. Hij zal toch noodgedwongen worden vervangen door Bruns. In de 37ste minuut komt Heracles goed weg wanneer de bal na een schot van Taylor via het zijnet achter de lijn verdwijnt. Twee minuten later blijft Bakboord op het veld liggen en is duidelijk te zien dat hij veel pijn heeft. Hij kan doorvoetballen.

De aanvallen van Ajax blijven komen. Een schot van Kudus wordt door de prima keepende Brouwer over het doel gewerkt. In de blessuretijd lukt het Mario Engels om de 1-0 te scoren nadat Salah-Eddine de bal laat lopen. Medic brengt echter via een prachtig afstandsschot meteen daarna de stand gelijk: 1-1.

Tweede helft. Sterke rol Brouwer
Ajax valt aan en Heracles probeert weer om onder de druk uit te komen. In de 48ste minuut krijgt Brobbey een grote kans maar weer staat Brouwer op de goede plaats en kan hij de bal keren. In de 51ste minuut is ineens Engels er weer vandoor maar kan hij vlak voor het Amsterdamse doel gestopt worden. Het levert Heracles een corner op die in de handen van de keeper wordt geschoten. Brouwer blijft reddingen verrichten. Ook het schot van Kuduz wordt met de vuisten weggewerkt. Heracles probeert met overtredingen de Amsterdamse aanvallen te storen waardoor er een aantal gele kaarten worden uitgedeeld. Nadat Heracles balverlies leidt bij een corner, gaat Brobbey alleen op het doel van Brouwer af maar weer slaagt de Almelose doelman erin de aanval te pareren. Bruns levert een knap schot af in de 71ste minuut welke door de keeper met moeite weggewerkt kan worden. De corner die daarop volgt heeft geen succes maar zorgt wel voor paniek voor het Amsterdamse doel. Ook de vrije trap van Vejinovic kort daarna brengt chaos in de Amsterdamse verdediging. In de 74ste minuut lukt het Ajax dan toch om op voorsprong te komen door een schot van Kuduz, die even vrijgelaten wordt door Roosken. Bakboord schiet daarna aan de andere kant van het veld geheel vrijstaand de bal hard over. Brouwer blijft de ballen maar wegstompen en voorkomt daardoor een grotere achterstand voor de Almeloërs. In de 84ste minuut zorgt Bergwijn voor de genadeklap door 3-1 te scoren. Bijna lukt het hem nog een keer te scoren maar dit keer waren het de voeten van Brouwer die de bal tegen hield. De Almelose doelman staat telkens een aanval van Ajax in de weg. De Keersmaecker krijgt de bal aangeschoten tegen zijn hand en op advies van de VAR krijgt Ajax een strafschop toegewezen. Via Bergwijn wordt de stand op 4-1 gebracht. Heracles heeft lef getoond maar Ajax was een maatje te groot.

Heracles-Ajax: 4-1
1-0 (45+5 Engels), 1-1 (45+8 Madic), 2-1 (74. Kudus) 3-1 (85. Bergwijn) 4-1 (95. Bergwijn)

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Hoogma, Ouahim, Engels, Bruns, trainer Lammers

Opstelling Heracles:
Brouwer, Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Willems (Roosken), De Keersmaecker, Ouahim (vejinovic), Engels, Nankishi (Limbombe), Hornkamp (Bruns), Hansson

Ajax:
Rulli (31. Gorter), Rensch, Medic, Hato, Salah-Eddine (Wijndal). van den Boomen, Taylor (Klaassen), Tahirovic , Kudus, Brobbey (Forbes), Bergwijn

Jolanda Abels
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Nog een punt en we zijn er voor Heracles

De huidige 32 punten zijn wellicht genoeg voor Heracles Alme...

Heracles zwicht in Zwolle

Heracles Almelo heeft de vroege uitwedstrijd in het Mac3Park...

PEC - Heracles interessant onderonsje

Opnieuw staat er een mooie Overijsselse derby op het program...

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo