Slechte generale Heracles tegen Volendam

Zaterdag 5 augustus 2023
Een week voordat de competitie in de eredivisie van start gaat speelde Heracles Almelo een slechte oefenwedstrijd tegen FC Volendam. Dat moet totaal anders als de club op 12 augustus op bezoek gaat in Amsterdam en tegen Ajax een goed resultaat zal proberen te halen. Behoudens de eerste twintig minuten kwam de club uit Almelo er niet aan te pas en was de uitslag van 1-3 geenszins geflatteerd.

De start was uitstekend.
Heracles begon erg goed aan de wedstrijd en gaf de mannen uit het palingdorp geen enkele kans om ook maar over de helft van het veld te komen, laat staan het heiligdom van Michael Brouwer onder vuur te nemen. Al in de vijfde minuut kreeg nieuwkomer Mario Engels een kans om de vingers bij af te likken op aangeven van Brian de Keersmaeckears, maar zijn inzet verdween over het doel van keeper Mio Backhaus van Volendam. Ook Jizz Hornkamp kreeg kansen te over maar faalde oog in oog met de Volendamkeeper. Na zo'n twintig minuten nam FC Volendam het heft in handen en zij wisten met geluk het net wel te vinden. Eerst kwam een afgeketste bal voor de voeten van Robert Muhren die daarmee wel raad wist. Zes minuten later raakte keeper Michael Brouwer geblesseerd bij een hoge bal van Derry John Murkin waarna het voor Carel Eiting een koud kunstje was om de score te verdubbelen. Voor Heracles het sein om voor de pauze toch nog even aan te zetten en zowaar met succes. Jizz Hornkamp en Bryan Limbombe brachten de verdedigers zodanig in het nauw dat eerstgenoemde de aansluiting tot stand kon brengen: 1-2. Dat was tevens de ruststand.

Na rust gaat het meteen goed fout
Er waren na rust nog maar 16 seconden gespeeld toen FC Volendam een schitterende aanval via de linkerkant via invaller Imran Nazih de stand naar 1-3 tilde. Vanaf dat moment zag je de moed en de geestdrift bij de Almeloërs langzaam maar zeker verdwijnen en zakte Heracles Almelo ver weg. Justin Hoogma liet zich vervangen door Sem Scheperman die vreemd genoeg in de achterste linie ging spelen. Een goede tegenaanval door Heracles Almelo leverde een doelpunt op maar dat vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Danny Makkelie. Heracles zakte steeds verder weg en de 1-3 was dan ook geenszins geflatteerd. Zo plakte Heracles een slechte generale repetitie vast aan wat een goed ouverture moet worden volgende week zaterdag bij Ajax Amsterdam.

Heracles Almelo - FC Volendam 1-3 (1-2) 27e. Muhren 0-1, 33e. Eitink 0-2, 43. Hornkamp 1-2, 46e. Nazih 1-3.