Tweede oefenwinst Heracles Almelo

Dinsdag 25 juli 2023
Na twee nederlagen in vorige wedstrijden was er eindelijk winst voor de Almelose ploeg. FC Emmen, met bekende namen als Mike te Wierik en Jeff Hardeveld, was niet opgewassen tegen het spel dat Heracles op de grasmat legde. De Almeloërs waren Beduidend beter dan in de partij van afgelopen zaterdag uit bij Cambuur.

Hoogma en Bruins ontbraken
Zonder de geblesseerden Justin Hoogma en Thomas Bruns was Heracles Almelo gedurende de hele partij de bovenliggende ploeg. Voor rust was Jizz Hornkamp de grote man . Hij was overal en stond in het strafschopgebied vaak op de juiste plaats. Hij scoorde ook op aangeven van Anas Ouahim maar stond ietwat buitenspel zodat scheidsrechter van der Kerkhof het doelpunt afkeurde. Hornkamp had ook niet veel geluk want met een beetje mazzel had de uitslag hoger kunnen zijn dan 1-0. In de achterste linie verving Stijn Bultman de geblesseerde Hoogma. Patrick Brouwer van FC Emmen dwong Heracles keeper Michael Brouwer tot een fantastische redding. Anas Ouahim moest zich wegens een blessure voor rust al laten vervangen door Sem Scheperman die goed inviel. Met een schot van Emil Hansson net voorlangs en een knal van Sem Scheperman net over, werd de rust bereikt met 0-0.

Na rust een heel ander elftal
Zoals te doen gebruikelijk zette trainer John Lammers na rust elf andere spelers in het veld en ook dat elftal deed het beter dan de tegenstander uit Emmen. Al na drie minuten had de thuisclub succes toen Via de kluts de bal door Antonio Satriano over de doellijn kon worden gedrukt. Heracles Almelo bleef aanvallen en met een iets scherper vizier was de score zeker opgelopen. Er waren goede kansen voor Brian Limbombe, Marco Vijinovic en Sem Scheperman maar de tweede goal wilde niet vallen. Er waren dotten van kansen bij, maar scherpte ontbreekt nog in deze voorbereidingsperiode. Toch was trainer John Lammers redelijk tevreden met de winst en hij richt zich alweer op de volgende wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Een wedstrijd die vrijdagavond gespeeld wordt op het veld van Rood-Zwart in Delden.

Heracles Almelo - FC Emmen 1-0 (0-0) 48e. Antonio Satriano 1-0.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Heracles 1e helft: Brouwer, Sonneberg,Engels,Ouahim (30e. Scheperman),de Keersmaeker,Willems,Bakboord,Hornkmap, Nankishi, Hansson en Bultman.
2e helft: Jansink,Wieckhof,Castic,Limbombe,Satriano,Roosken,Vejinovic,van Oorschot, Scheperman,Olde Keizer en Wehmeyer