Zwak optreden Heracles in Leeuwarden

Zaterdag 22 juli 2023
Heracles reisde zaterdagmiddag af naar Leeuwarden om tegen eerstedivisionist Cambuur aan te treden. Net als bij de oefenwedstrijd tegen Preussen Munster werd ook dit keer twee helften van elk zestig minuten gespeeld. Heracles begon met een andere basisopstelling dan tegen de vorige tegenstander. Justin Hoogma ontbrak nog steeds vanwege zijn blessure. Vlak voor de wedstrijd werd er een wijziging gebracht in de basisopstelling. Ibrahimoglu kwam voor Bruns op het veld.
Heracles begon goed met een doelpunt van Sonnenberg maar al snel werd de stand 1-1 door een doelpunt van Uldrikus. In de tweede helft wist Cambuur verschillende keren te scoren en bracht Smit (2x) en Balk de stand op 4-1.

Heracles op voorsprong
In de eerste tien minuten waren er slechts een aantal plaagstootjes te zien maar voor beide keepers leverde dit geen gevaar op. Daarna moesten ze echter beiden in het net vissen. De vrije trap van Willems kwam op maat bij Sonnenberg die de 1-0 scoorde. Al gauw werd de stand gelijk doordat Bucker totaal verkeerd zat en de bal mistte. De bal raakte nog eerst de paal maar kon toen alsnog door Uldrikus ingeschoten
worden: 1-1.
Cambuur was daarna een tijd sterk in de aanval maar de verdediging van Heracles wist de aanvallen met moeite te pareren. Het lukte de Almeloërs niet om tot een aanval te komen. Na ruim twintig minuten leek het of Heracles iets onder de druk van Cambuur uitkwam. In de stromende regen lukte het Heracles om telkens weer over de middenlijn te komen maar daarna hield het op voor de Almeloërs. In de 26ste minuut kwam Heracles bijna op voorsprong na een voorzet van Bakboord maar de bal ging net voor het doel langs. Twee minuten later een grote kans voor Cambuur, maar ook hier ging de bal net naast. Meteen daarna kon Bucker de bal over het doel tikken. Een vrije trap van Cambuur ging ver naast. Heracles stond flink onder druk. Een drinkpauze bracht even rust.

Zwak optreden Bucker
Opvallend was het zwakke optreden van de Almelose keeper. In de 35ste minuut wederom geen sterke actie van Bucker die zich niet liet horen waardoor er onduidelijkheid stond tussen de verdediging en de Almelose keeper. In de 50ste minuut trapte hij de bal naar voren maar raakt de bal verkeerd waardoor hij de bal in de voeten van een Cambuur-speler schoot. Gelukkig voor Heracles deed die niets met de geboden kans. Beide teams konden niet imponeren waardoor het bijna een opluchting was toen er voor de rust werd afgefloten. Stand 1-1.

Heracles niets in te brengen
In de tweede helft traden de wissels bij Heracles aan. De reservekeepers kregen beiden 30 minuten de kans om hun kwaliteiten te tonen. Ondanks de rode kaart tijdens de oefenwedstrijd tegen Preussen Munster, mocht Satriano toch aantreden. Nieuwe aankoop Engels kwam voor het eerst in de opstelling van de Almeloërs maar kon nog begrijpelijk nog geen indruk maken. Gedurende de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld. Vooral Cambuur dat in de aanval was en Heracles die de aanvallen probeerde te voorkomen. Heracles slaagde er nauwelijks in om op de helft van de tegenstander te verschijnen. Omdat ook Cambuur niet veel verder kwam dan rondspelen en onzuivere passes, werd het een rommelig schouwspel. Na simpel balverlies van Cestic kreeg Cambuur voor open doel de kans om op voorsprong te komen. Dat lukte de Leeuwarders niet maar even later was het toch raak: 2-1. Smit was diegene die de bal in het net wist te krijgen. Aan de andere kant van het veld bleef Nakishi te lang dralen met de bal waardoor ook die aanval zonder succes bleef. Cambuur kwam zo nu en dan voor het doel van keeper Jansing en later Jalving maar maakte het de Almelose doelmannen niet lastig. De aanvallen werden door de Almelose verdediging op tijd gestoord. Jalving liet zich gelden door een aantal keer goed uit te komen.
In de 40ste minuut kwam er een voorzet van Cambuur. Bij het schot wat daarop volgde raakte de bal de hand van een Heraclesverdediger waarna een penalty werd toegekend. Cambuur liet die kans niet liggen en breidde de voorsprong uit via wederom Smit: 3-1. De ellende werd nog groter voor Heracles toen in de 49ste minuut de stand op 4-1 kwam door een doelpunt van Balk.
Er valt voor Heracles nog heel wat werk te verzetten voordat de competitie begint.


Cambuur – Heracles Almelo : 4-1 Sonnenberg (0-1) , Uldrikus (1-1), Smit (2-1 en 3-1), Balk (4-1)
Scheidsrechter Kamphuis
Opstelling:
Sonnenberg, Limbombe, Ouahim, De Keersmaecker, Willems, Ibrtahimoglu, Bakboord, Hornkamp, Bucker, Hansson, Bultman
Tweede helft: Jalving, Wieckhoff, Cestic, Engels, Satriano, Roosken, Vejinovic, Nakishi, Scheperman, Olde Keizer, Jansink, Wehmijer

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Nog een punt en we zijn er voor Heracles

De huidige 32 punten zijn wellicht genoeg voor Heracles Alme...

Heracles zwicht in Zwolle

Heracles Almelo heeft de vroege uitwedstrijd in het Mac3Park...

PEC - Heracles interessant onderonsje

Opnieuw staat er een mooie Overijsselse derby op het program...

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo