Willems scoort eerste doelpunt voor Heracles

Vrijdag 14 juli 2023
Het wordt bijna een traditie dat Heracles Almelo vooraf aan de competitie oefent tegen Preussen Münster. De club uit de derde Liga weet het de Almeloërs altijd moeilijk te maken. Dat deden ze ook vrijdagavond. Onder grote belangstelling en in een stralend zonnetje werd de oefenwedstrijd in Billerbeck afgewerkt. De clubs speelden twee helften van elk 60 minuten tegen elkaar waarbij gebruik gemaakt werd van vele wissels.

Snelle achterstand
Na 15 minuten staat Heracles al met 2-0 achter. De Almeloërs leiden veel balverlies en komen niet tot een aanval. Het is Hansson die als eerste een schot aflevert welke in de handen van de Duitse keeper komt. Na goed samenspel met Willems schiet Hornekamp een aantal minuten later op het doel maar de bal gaat naast. Even later weer een bal van Hornekamp welke naast gaat. Preussen Munster krijgt aan de andere kant een grote kans vlak voor het doel maar Brouwer verricht een goede redding en pakt de bal klemvast. Dan is het toch raak voor Heracles. Willems schiet de bal goed in en verkleint de achterstand: 2-1. Een paar minuten later is het echter weer raak voor Preussen Munster: 3-1. Ouahim is kort daarna succesvol en brengt de ruststand op 3-2

Tweede helft. Weinig te beleven
Voor de tweede helft wordt het hele elftal gewisseld. Ook nu weten de Duitsers weer snel te scoren: 4-2. De verdediging van Heracles legt de tegenstander geen strobreed in de weg. Preussen Munster krijgt een aantal kansen maar daarna is er nauwelijks iets te beleven. Heracles mag dan iets meer aan de bal zijn maar weet niet verder te komen dan de 16 meter. Even is er opwinding wanneer Satriano na een flinke overtreding rood krijgt. De wedstrijd wordt met een man minder uitgespeeld. Heracles sluit de tweede oefenwedstrijd met een nederlaag af.

Preussen Munster - Heracles Almelo: 4-2

Opstelling: Brouwer, Wieckhoff, Sonnenberg, Ouahim, Willems, Vejinovic, Hornkamp Nankishi, Hansson, Scheperman, Bultman

Wissels: Limbombe, Sierra, Satriano, Roosken, De Keersmaecker, Bruns, Bakboord, Polley, Bucker, Ibrahimoglu, Van Oorschot, Olde Keizer, Wehmeijer