K A M P I O E N !

Vrijdag 19 mei 2023
Heracles is op de laatste speeldag kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. Op het eigen Erve Asito versloeg het Jong Ajax met 2-0. Mede titelkandidaat PEC Zwolle pakte ook de volle 3 punten, maar door een beter doelsaldo mocht Heracles aanvoerder Justin Hoogma de schaal in ontvangst nemen in navolging van zijn vader Nico-Jan die deze eer 18 jaar geleden had.

Terecht op voorsprong
Op Laursen en Satriano na stond er een volledig fitte Heracles selectie klaar voor het laatste kunstje van het seizoen. Ondersteund door een in het zwart-wit uitgedoste 12e man begint Heracles in een goed gevuld stadion aan het laatste hoofdstuk van het Missie Promotie draaiboek. De wedstrijd begint zoals zo vaak met een prachtige sfeeractie en daarna krijgt Heracles direct twee mogelijkheden om de score te openen. Beide keren is het Ouahim die bediend wordt door Azzaoui. Het vizier staat echter nog niet op scherp zodat de jongelingen van Ajax met de schrik vrij komen. De bezoekers laten ook weten dat ze niet alleen voor de bitterballen na afloop zijn gekomen en bijt van zich af met een paar venijnige counters. Na tien minuten weer een enorme kans, dit keer voor Hansson die op links wordt weggestuurd. Zijn inzet wordt door Ajax keeper De Graaff tot corner getikt. Slordig voetbal van Roosken leidt vervolgens weer tot een levensgevaarlijke uitbraak voor Ajax, maar ook deze counter levert geen schade op voor Heracles. In de 24e minuut wordt dan eindelijk de ban gebroken door Armenteros die door Ouahim wordt weggestuurd en de 1-0 op de borden brengt. Onderwijl is de tussenstand 1-1 in Helmond bij de wedstrijd Helmond Sport - PEC Zwolle en gaar Heracles op zoek naar de verlossende 2-0. Ondanks verschillende mogelijkheden blijft deze nog uit en blijft het spannend; op het veld en op de tribune. Het begin van de rust wordt opgevrolijkt door de ruststand in Helmond; 2-1 voor de thuisclub.

Eind goed; al goed
In het begin van de tweede helft heeft Ajax het initiatief, maar de beste kans is toch in de 53e minuut voor Ouahim die de bal net voorlangs schiet. In Helmond komt PEC -Zwolle, met nog een half uur te spelen, weer op gelijke hoogte en Ajax laat zien nog steeds voor een goed resultaat te gaan, kortom; het is nog niet gedaan. Heracles coach brengt voor het laatste bedrijf 2 verse krachten binnen de lijnen. Scheperman en Wehmeyer vervangen de moe gestreden Armenteros en Azzaoui. 20 minuten voor tijd valt de verlossende 2-0. Hansson gaat op links goed door en zijn voorzet wordt door Schoofs binnen gegleden. Helaas belanden er tijdens de vreugde-uitbarsting een aantal alcoholische versnaperingen op het veld waardoor arbiter Kamphuis zich genoodzaakt voelt de wedstrijd tijdelijk te onderbreken. Na een korte afkoelperiode wordt de wedstrijd hervat en gelukkig zijn er daarna geen excessen meer en kan de wedstrijd uitgespeeld worden. PEC Zwolle komt in Roermond niet verder dan een 2-3 overwinning waardoor de druk van de ketel is en kunnen de eerste kampioenliederen van de tribunes rollen. Het eindsignaal van Kamphuis is daarna het beginsignaal voor een waar volksfeest met alleen maar gelukkige Almeloërs. De gelukkigste is ongetwijfeld super-supporter Gertie Leushuis die zijn kampioentatoeage niet hoeft aan te passen.

Statistieken 19-5-2023 20:00 uur Heracles Almelo - Jong Ajax 2-0 (1-0)
Scoreverloop 24. 1-0 Armenteros, 72. 2-0 Schoofs.
Scheidsrechter Kamphuis

Klik hier voor de beelden van de laatste seconden van de wedstrijd en de start van het feestje....