Scherp Heracles drukt NAC ver weg

Vrijdag 12 mei 2023
Heracles Almelo heeft haar kansen op een kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie in de moeilijke uitwedstrijd tegen NAC in Breda op een fantastische wijze verdedigd. Met 3-0 stapte de Almelose trots van het veld en het was , op enkele momenten na, ook nog eens dik verdiend. Hansson, Vejinovic en Wehmeyer zorgden voor de productie waardoor de club de kansen op het kampioenschap geheel in eigen hand hield.

Begin was goed, maar werd al snel slordig
In het begin van de eerste helft lieten beide ploegen zien er best zin in te hebben. Er kwamen kansen over en weer maar uitgespeelde kansen waren voor rust schaars. Dat er fel werd gespeeld bleek wel uit de gele kaart van Thomas Bruns al in de 16e minuut maar ook NAC pakte zo'n prent door Matthew Garbett. Hij maakte een overtreding op Anas Ouahim en mocht blij zijn dat hij er met geel afkwam want hier was zeker rood op zijn plaats geweest. Na ruim twintig minuten kreeg Lucas Schoofs een goede mogelijkheid Heracles aan de leiding te brengen, maar zijn actie was niet scherp genoeg, iets dat hem in de tweede helft nogmaals overkwam. Na die aardige openingsfase zakte het geheel wat weg en werd het kijkspel er niet beter op. Beide keepers, Michael Brouwer van Heracles en Roy Kortsmit van NAC kregen geen noemenswaardig werk te doen. Derhalve kwam de rust dan ook met 0-0.

Na rust wel spektakel
Na de hervatting, die Heracles met twee nieuwe spelers begon, Vejinovic voor Bruns en Bakboord voor Rente, was het de beurt aan de koploper om iets te laten zien. Eerst schoot Emil Hansson nog voorlangs maar profiteerde hij van goed middenveldspel van Anas Ouahim die hem de bal toeschoof en Hansson aarzelde geen moment en gaf Roy Kortsmit geen schijn van kans. Het was het 16e doelpunt van de linksbuiten die al sinds eind februari droog stond. Een fout van Marko Vejinovic betekende handelend optreden van keeper Michael Brouwer die dat fantastisch deed. Vanaf dat moment speelde Heracles een puike wedstrijd, maar kreeg het ook de ruimte van NAC. Sem Scheperman werd in de vrije ruimte gestuurd en keeper Roy Kortsmit van NAC kon niet anders dan Scheperman onderuit schoffelen. Het koste hem prompt een verdiende rode kaart waardoor NAC met 10 man verder moest. De vrije trap die volgde werd door Marco Vejinovic op fabuleuze wijze binnengeschoten bij de reservekeeper van NAC. Hoog en hard in de bovenhoek, vergelijkbaar met zijn doelpunt in de eerste wedstrijd van deze competitie tegen ADO Den Haag zette hij de Almeloërs op 0-2. NAC ging toen alles of niets spelen en dat gaf, met tien man, de nodige ruimte aan Heracles Almelo. Lasse Wehmeyer profiteerde als eerste. Hij zocht de vrije ruimte en werd daar op maat bediend. Hij faalde niet en zette zijn club op een comfortabele 0-3. In blessuretijd kreeg Heracles Almelo nog een vrije trap op een mooie afstand van het doel maar niet Marco Vejinovic, maar Justin Hoogma eiste die vrije trap op. Dat ging hopeloos mis want de bal ging hoog over. Ook Lucas Schoofs kwam in blessuretijd nog eens vrij voor de NAC keeper maar faalde nogmaals bij zijn uithaal.

Op naar de laatste wedstrijd vrijdag tegen Jong Ajax
Door de 3-1 winst van PEC Zwolle, thuis tegen Roda JC, liep Heracles Almelo weer een doelpunt verder uit op de Zwollenaren. PEC heeft nu +55 en Heracles Almelo, dat de 100 doelpuntengrens doorbrak, staat op +59. Met een voorsprong van vier doelpunten beginnen beide clubs volgende week vrijdag aan de laatste competitieronde. Alle kansen voor de club om, naast promotie ook nog eens kampioen te worden. Voor Michael Brouwer was deze wedstrijd de vierde van de laatste vijf waarin hij de nul vasthield.

NAC - Heracles 0-3 (0-0) 56. Hansson 0-1, 88. Vejinovic 0-2, 90+3 Wehmeyer 0-3.