Heracles Almelo ligt op koers

Vrijdag 5 mei 2023
Door de 1-3 winst uit bij FC Dordrecht blijft de Almelose club in de race voor het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie. PEC dat komende maandag in actie komt, uit bij Jong PSV, moet winnen om de koppositie weer over te nemen nu Heracles Almelo een beter doelsaldo heeft.

Opnieuw geen goede wedstrijd waarin veel misging
Heracles Almelo speelde niet groots en was in de eindpassing erg slecht. Ballen die niet aankwamen en voorzetten die nooit degene bereikte waarvoor het bedoeld was waren schering en inslag. Hansson, Schoofs, Azzaoui en Armenteros lieten dotten van kansen onbenut terwijl de club de doelpunten zo hard nodig heeft. Het lijkt erop dat de Almelose club zich met moeite naar het einde sleept en b.v. in de eerste helft was Emil Hansson onzichtbaar. Na de hervatting ging het beter met hem en raakte hij in kansrijke positie, vlak voor tijd, de paal.

Eerste kans was voor de thuisclub
Al na elf minuten ontsnapte Heracles aan de openingstreffer van FC Dordrecht. Een goed opgezette aanval werd, schuin voor de goal, door de benen van keeper Brouwer gespeeld maar de bal ging voorlangs. Nog geen minuut later speelde Azzaoui zichzelf vrij maar ook zijn schot ging voorlangs. Drie minuten daarna was het de beurt aan Emil Hansson die een droomkans kreeg maar ook aan de topscorer van Heracles Almelo was die kans niet besteed. Hij speelde de bal te ver voor zich uit en liet zien dat zijn scherpte tanende is. Na ruim 20 minuten was het dan eindelijk wel raak. Een hoekschop van Thomas Bruns belandde achter in het strafschopgebied waar Justin Hoogma de bal kon doorkoppen naar Samuel Armenteros en die kopte, buiten bereik van de doelman van FC Dordrecht de 0-1 in de touwen en bracht zijn totaal op 16.

Nog voor rust kwam de thuisclub op gelijke voet
Waar eigenlijk niemand rekening mee hield gebeurde toch. De gelijkmaker werd een prooi voor de rechtsbuiten van Dordrecht Samule Longo die een voorzet door de benen van Michael Brouwer zag gaan en alleen maar even hoefde in te tikken. Vele foute passes in die periode en vooral voorin waren de mannen van de bezoekers moeilijk te vinden. In de blessuretijd van de eerste helft moest Justin Hoogma nog eens krachtig ingrijpen hetgeen hem op een gele kaart kwam te staan. Met 1-1 kwam de rust.

Na rust werd het niet beter
FC Dordrecht kwam fel uit de kleedkamer en wilde graag het initiatief pakken. Het lukte de ploeg niet om echt gevaarlijk te worden vooral omdat de verdediging van Heracles Almelo goed ingreep. Ruben Roosken incasseerde zijn negende gele kaart. Nog geen minuut later moest Schuurman van FC Dordrecht zijn tweede gele kaart incasseren en kon hij eraf met rood. Trainer John Lammers had genoeg gezien en bracht Sem Scheperman voor Anas Ouahim en Lasse Wehmeyer in het veld voor Thomas Bruns. Beide invallers brachten het verschil en in de 65e minuut bracht Scheperman de Almeloërs op voorsprong 1-2. Met Mateo Les voor Navajo Bakboord en Elias Sierra voor Ruben Roosken ging de ploeg op jacht naar meer doelpunten. Lasse Wehmeyer lukte het de stand naar 1-3 te tillen met een magnifieke kopbal en zag Emil Hansson zijn schot op de paal uiteenspatten. Het bleef bij een verdiende overwinning voor Heracles Almelo dat nu moet afwachten wat PEC Zwolle maandagavond uit bij Jong PSV gaan doen.

Samuel Armenteros op weg om clubtopscorer te worden
De spits van de Almelose ploeg scoorde deze wedstrijd zijn 16e doelpunt, evenveel als Nikolai Laursen die dit seizoen niet meer in actie komt. Emil Hansson staat op 15 dus wordt het nog heel interessant wie uiteindelijk de meeste doelpunten maakt voor de Almelose ploeg.

FC Dordrecht - Heracles Almelo 1-3 (1-1)
21. 0-1 Arementeros, 31. 1-1 Longo, 65. 1-2 Scheperman, 67. 1-3 Wehmeyer.