Heracles handhaaft zich in Helmond

Vrijdag 21 april 2023
Heracles heeft de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Helmond Sport gewonnen. In Helmond werd het 0-1. Bij de gasten ontbraken de langdurig geblesseerden Laursen en Satriano. Door de gastvrije ontvangst van de Helmond Sport supporters eerder dit seizoen in Almelo had Helmond Sport besloten om 250 extra kaarten ter beschikking te stellen aan de Heraclieden. Zo zie je maar weer, wie goed doet, goed ontmoet.

Vroege goal
Al na 6 minuten zorgt Bruns voor het eerste wapenfeit. Zijn schot gaat echter net over het doel van Havekotte. Het begin van de wedstrijd is voor Heracles dat veel balbezit heeft. Na een kwartier wordt dit uitbetaald. Armenteros verlengt op randje buitenspel het schot vanaf 20 meter van Bruns. De verdiende 0-1 staat op de borden en Heracles gaat op zoek naar meer. Halverwege de eerste helft krijgt Bruns een mooie kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Helmond Sport goalie Havekotte pareert zijn volley vakkundig. Pas na een half uur spelen is er de eerste kans voor de gastheren via Kaars, maar keeper Brouwer voorkomt de gelijkmaker. Helmond Sport krijgt daarna meer vat op het spel van Heracles en weet een aantal goede kansen te creëren. Niet goed genoeg om de gelijkmaker op te leveren waardoor Heracles met een voorsprong de kleedkamer in kan voor de thee.

Billenknijpen
Direct na rust wederom een kans voor Helmond Sport, maar Brouwer kan de inzet van Van Hove corner tikken. Het spel veert vervolgens op en neer waarbij Helmond Sport zeker niet de onderliggende partij is en zelfde de betere kansen krijgt waaronder een kopbal van Kreekels die net naast gaat. Aan de andere kant is het Cicilia die zijn invalbeurt bijna extra luister bijzet met een treffer. De voorsprong blijft minimaal en de spanning maximaal. 10 minuten voor tijd krijgt Hoogma de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar bij een corner van Hansson kopt hij over. Het restant van de wedstrijd kenmerkt zich zoals wel vaker door een hoog hots-knots-begonia gehalte maar uiteindelijk mag Heracles drie zwaar bevochten punten bijschrijven. Door de uitslag van Almere City - PEC Zwolle (1-1) is PEC weliswaar zeker van promotie, maar is de achterstand van Heracles op de Zwollenaren geslonken tot drie punten. De voorsprong op Almere City is opgelopen tot 10 punten. Komende vrijdag speelt Heracles op eigen erf tegen Jong PSV en kan het verder werken aan de heilige missie: Minimaal promotie, maar misschien....

Statistieken 21-4-2023 20:00 uur Helmond Sport - Heracles Almelo 0-1 (0-1)
Scoreverloop 13. 0-1 Armenteros