Laursen pakt hattrick tegen Top Oss

Vrijdag 17 maart 2023
Voor wederom een vol uitvak speelde Heracles Almelo de uitwedstrijd tegen Top Oss. Heracles was richting Brabant afgereisd met maar één doel: winnen! De verwachtingen van de supporters waren hoog maar zij werden de eerste helft teleurgesteld met weinig spectaculair voetbal. Dat veranderde de tweede helft met in de 49ste minuut een doelpunt via Cicilia. Vervolgens was het Laurssen die twee keer achter elkaar de bal in het doel kopte en zo de stand op 0-3 bracht. Top Oss bracht de spanning weer even terug met een doelpunt van Leidsman (1-3) maar Vejinovic vergrootte de voorsprong in de 81ste minuut tot 1-4. Laurssen pakt in de 92ste minuut zijn hattrick door zijn derde doelpunt te scoren en de eindstand op 1-5 te brengen.

In de vierde minuut kreeg Top Oss via Margaritha een kans om op voorsprong te komen doordat deze speler ineens voor het doel van Heracles kwam. Hij kreeg de bal echter niet onder controle en Brouwer stond op de goede plek waardoor hij de bal met zijn knie kon wegtikken.

Saai speelbeeld
Nadat ook Heracles aan de andere kant van het veld een kansje kreeg, probeerden de Brabanders Heracles uit de tent te lokken door achterin de bal rond te laten gaan. Het lukte de Almeloërs niet om door de verdediging van Top Oss te breken. Dit zorgde voor een saai spelbeeld. In de 16e minuut was er dan eindelijk een kans voor de Almeloërs via Schoofs die een steekpass afleverde op Laursen. De Heraclied kwam tot ver in het doelgebied maar zijn schot stuitte op de keeper. De rebound vloog over het doel.

Keeper Jansen had de eerste helft weinig te duchten van de spitsen van Heracles. Bij Top Oss kwam het meeste gevaar via Margaritha maar ook via hem leidde het niet tot echt gevaar. Pas in de 31ste minuut was er de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Heracles. Deze vloog echter tussen alle spelers door over de achterlijn. Via Piqué viel er vijf minuten later bijna een eigen doelpunt maar zijn bal vloog vlak voor de keeper over het doel. In de 41ste minuut een schitterende kopbal van Schoofs, nadat hij de bal van Rente had ontvangen. De keeper kon de bal met moeite overtikken. Met een 0-0 stand zochten beide teams voor de rust de kleedkamer op.

Tweede helft. Doelpuntenrijk
Met twee wissels begon Heracles aan de tweede helft. Na een felle overtreding op Rente kreeg Heracles een vrije trap. Deze leverde echter niets op. En dan is er in de 49ste minuut ineens weer Cicilia. Zijn schot vliegt over de keeper het doel in: 0-1. De opvallend sterk spelende Rente probeert het in de 54ste minuut zelf met een schot maar deze gaat naast. Een minuut later ketst de bal via Laursen de bal op de lat. Uit de daaropvolgende hoekschop lukt het Laursen wel de bal in het doel te koppen: 0-2.Heracles voerde de druk duidelijk op. In de 60ste minuut kopte Laursen weer in het doel na een prima voorzet van Hanssen: 0-3.

Doelpunt Top Oss
Heracles nam wat gas terug. Daardoor kon Top Oss wat terug doen. De tegenstander kwam tot vlak voor doelman Brouwer maar zonder resultaat. In de 66ste minuut moest Brouwer de bal gestrekt wegtikken na een afstandsschot van Top Oss. In de 76ste minuut wist Top Oss zelfs te scoren. Via een voorzet van Margaritha kon Leidsman de bal achter Brouwer krijgen: 1-3. Heracles vergrootte in de 81ste minuut met een prachtig schot van Veijinovic de voorsprong tot 1-4. In blessuretijd wordt Brouwer nog even heel boos wanneer een speler van Top Oss vrij voor het doel kan koppen. Gelukkig voor de Almeloërs gaat deze bal naast. Meteen daarna lukt het Laursen om voor de derde keer de bal in het net te krijgen en daarmee zijn hattrick te pakken: 1-5.

Top Oss-Heracles: 1-5

Score: 49. 0-1 Cicilia, 56. 0-2 Laursen, 60. 0-3 Laursen, 77.1-3 Leidsman, 81. 1-4 Vejinovic, 92. 1-5 Laurssen

Gele kaarten: Heracles: Cicilia
Top Oss: Mukeh, Margaritha
Opstelling
Heracles: Brouwer, Cestic, , Rente, Hoogma, Roosken, Ouahim (68. Azzaoui), Schoofs, Bruns (45. Vejinovic), Laursen, Armenteros (45. Cicilia), Hansson (68. Wehmeier)