Duur puntenverlies voor Heracles Almelo

Vrijdag 17 februari 2023
De 1-1 die na afloop van het duel op het scorebord stond ,was volkomen terecht en een ieder kon hiermee leven. Twee ploegen die volkomen aan elkaar gewaagd waren sloten met een remise af. Heel lang had Heracles Almelo een 1-0 voorsprong maar in de laatste minuut kwam de tegenstander toch langszij.

Willem II gaf vanaf begin flink partij.
Willem II was naar Almelo gekomen voor tenminste een gelijk spel en verstopte zich geenszins. Al na elf minuten speelde de ploeg zich vrij maar het schot van Owusu ketste terug van de paal buiten bereik van Michael Brouwer. Heracles kon daar aanvankelijk niet echt iets tegenover stellen. Een schot van Nikolai Laursen schampte de bovenkant van de lat maar dat was het dan ook. Anas Ouahim, afgelopen maandag nog goed voor twee doelpunten, was onzichtbaar al deed hij wel zijn stinkende best op het middenveld. Sava Cestic liep voor rust nog tegen een gele kaart op. Na een klein half uur was het toch raak voor de Almeloërs. Doorzetten op het middenveld van Anas Ouahim bracht de bal bij Antonio Satriano en zijn schuiver was keeper Lamprou teveel. Het was het eerste doelpunt van de nog maar net aangetrokken spits. Heracles wilde voor rust de strijd al beslissen maar een hard schot van Thomas Bruns werd door Lamprou over getikt. Zo kwam de rust met een hele kleine voorsprong.

Tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld.
Beide ploegen kwamen ongewijzigd weer in het veld en lieten geen kans onbenut om of naast de thuisclub te komen of om de score te verdubbelen. Willem II leek het eerst succes te hebben toen het in de 68ste minuut doel trof maar scheidsrechter Kamphuis zag dat de Willem II speler de bal met de hand meenam. Achterin stond het goed met een uitstekend spelende Sava Cestic. Twee minuten later kreeg Willem II trainer Reinier Robbemond geel in verband met te fel protesteren. Iedereen wachtte op het tweede doelpunt van Heracles Almelo maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Rente viel in voor Bakboord die onzacht in aanraking kwam met zijn tegenstander en per brancard het veld moest verlaten. In de voorlaatste minuut viel de gelijkmaker dan toch. Balverlies op het middenveld was er de oorzaak van dat Jizz Hornkamp van dichtbij de Heracles-goalie kon verschalken. Met het verlies van PEC Zwolle en FC Eindhoven en het gelijke spel van Almere City verloor de Almelose ploeg dure punten.

Heracles - Willem II 1-1 (1/0)