Heracles verliest verdiend van VVV-Venlo

Vrijdag 10 februari 2023
Heracles heeft de uitwedstrijd in Venlo tegen de plaatselijke VVV verdiend verloren. Met 3-1 waren de gastheren te sterk in de wedstrijd die in het teken stond van het 120-jarig bestaan van de thuisclub. Bij Heracles ontbraken Scheperman en Polley, beiden geblesseerd. Ook Armenteros ontbrak door een lichte blessure op het wedstrijdformulier. Bij de Venlonaren ontbrak de geblesseerde Verheijen. Braken keerde in de jubileumwedstrijd terug in de selectie na een enkelblessure.

Verdiend op voorsprong
Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije rolt de bal in de Koel. In de beginfase golft het spel op en neer waarbij Azzaoui namens de gasten de beste kans heeft, maar hij weet VVV doelman Van der Gouw niet te verrassen in de korte hoek. In de 19e minuut opent Heracles de score. Hansson stoomt op vanaf links en bedient op maat Schoofs die vanaf 17 meter perfect afdrukt in de linker benedenhoek. Na een half uur moet Ouahim geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Vejinovic binnen de lijnen. Tot aan de rust blijft de stand ondanks een paar spaarzame kansen ongewijzigd.

Verdiend verloren
In de tweede helft treft Laursen bijna doel, maar hij ziet zijn schot net overgaan. Na een kwartier komt VVV op gelijke hoogte. Heracles doelman Brouwer heeft geen antwoord op de volley van Venema vanaf rechts. Heracles gaat op zoek naar de voorsprong, maar slaagt daar niet in. Integendeel, het is VVV dat in de 73e minuut op 2-1 komt. Uit een corner kan De Boer aannemen en uit de draai binnen schieten. 10 minuten voor tijd wordt het debacle compleet. Van Rooijen schiet weergaloos mooi met buitenkantje links binnen. Heracles is vervolgens volledig van de leg en legt zich neer bij de nederlaag. Komende maandag mag Heracles alweer afreizen naar het diepe zuiden. Ditmaal is de sterrenparade van MVV de gastheer.

Statistieken 10-2-2023 20:00 uur VVV Venlo - Heracles Almelo 3-1 (0-1)
Scoreverloop 19. 0-1 Schoofs, 60. 1-1 Venema, 73. 2-1 De Boer, 82. 3-1 Van Rooijen.