Heracles verliest van negen Eindhovenaren

Vrijdag 27 januari 2023
Rond de jaarwisseling sprak iedereen in Almelo van het feit dat bij het goed doorkomen van de maand januari de promotie de club bijna niet kon ontgaan. Nu vier weken later werd er geen wedstrijd gewonnen, slechts één doelpunt gemaakt en werd zelfs met twee spelers meer afgelopen weekend verloren van FC Eindhoven met 1-0.

Voor rust ging het nog een beetje
In de eerste helft was de Almelose ploeg meer aan de bal en schiep het wat kansen. FC Eindhoven had aan één kans genoeg om de voorsprong op het bord te zetten. Rottier kwam vrij te staan bij een voorzet omdat Sven Sonnenberg hem over het hoofd zag en niet dekte. Trainer John Lammers had het elftal zo ingedeeld dat Justin Hoogma op het middenveld speelde samen met Bruns en Vejinovic. Een verbetering was dat zeker niet want de Oldenzaler kwam in het stuk geheel niet voor. Heracles , dat als los zand aan elkaar hing, zag geen enkele kans om de Eindhoven defensie uit elkaar te spelen.

Na de hervatting een keur aan nieuwe spelers en veel kaarten.
Bij rust haalde Heracles Almelo Vejinovic naar de kant en zette Ismael Azzaoui op zijn plaats. Elke kans die Heracles kreeg eindigde recht op de keeper en niemand kon creatief de hoek van het doel zoeken. Het regende kaarten, onder andere voor Thomas Bruns en zijn directe tegenstander Amevor. Maar het werd nog gekker want in de 69ste minuut kreeg doelpuntenmaker Rottier een rode kaart wegens een grove overtreding. Vier minuten later beging Andreas Brym dezelfde overtreding en kon ook hij vertrekken. Met de moed der wanhoop trachtte FC Eindhoven de 1-0 voorsprong vast te houden en dat lukte ook nog. Sterkhouders als Thomas Bruns, Emil Hansson en Samuel Armenteros waren toen al vervangen door Anas Ouahim, Lucas Schoofs en Elias Sierra. Later kwam ook Lasse Wehmeijer nog in het veld voor Nicolai Laursen. Het zette allemaal geen zoden aan de dijk want Heracles bleef niet bij machte gevaar te stichten. Er was natuurlijk een groot veldoverwicht maar daar was dan ook alles mee gezegd. Beide coaches kregen nog een gele kaart en de assistent-trainer van de thuisclub zelfs een rode.

Conclusie.
Pec Zwolle deed wat er van hen verwacht werd en won subliem met 4-1 van Top Oss. Almere City won ook met 1-0 bij Telstar en VVV Venlo kwam thuis tegen Ado niet verder dan 0-0. PEC loopt zes punten weg van de Almeloërs. FC Eindhoven nadert Heracles Almelo tot op vijf punten, evenals Almere City dat ook won. Al met al een zeer slechte start van 2023 voor Heracles Almelo, dat in de drie gespeelde wedstrijden slechts een keer scoorde en wel door een man die er weken al niet bij is: Rigino Cicilia.

FC Eindhoven - Heracles Almelo 1-0
Score: 32. Evan Rottier 1-0
Gele kaarten Heracles: Bruns, Rente, Lammers (trainer)
FC Eindhoven: Amavor kreeg geel
Rood: Rottier en Brijm. Maas (assistent-trainer) 2x geel