Teleurstellende start voor Heracles in 2023

Vrijdag 6 januari 2023
Terwijl Heracles na de jaarwisseling succesvol was met het aantrekken van een nieuwe spits, startte de club het nieuwe jaar met een teleurstellend gelijkspel tegen Jong AZ. Heracles kwam ondanks vele kansen pas laat tot scoren en het veldspel was niet indrukwekkend. Even leek het of Heracles op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Laursen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Pas in blessuretijd kwamen de Almeloërs op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Cicilia. Vier minuten later stond de stand alweer gelijk doordat Goes volledig vrijstaand de bal achter doelman Brouwer kon koppen: 1-1. Heracles verloor daarmee twee kostbare punten.

Na vijf minuten komt AZ voor het eerst dichtbij het doel van de Almeloërs nadat Rooskens in plaats van de bal weg te werken, deze naar de tegenstander schiet. De corner die volgt levert geen gevaar op. Het goed en snel combinerende AZ blijft verschijnen voor het doel van Brouwer. Heracles daarentegen lukt het maar niet om tot een echte aanval te komen. In de 17e minuut stapt Hoogma bij een corner van de tegenstander goed uit en kan met de bal richting het doel van AZ. Via Armenteros en Laursen gaat de bal richting de keeper die de bal los laat waarna de bal door een medespeler tot een corner wordt verwerkt. Daarna lukt het de Almeloërs om iets meer druk te zetten, zonder echter gevaarlijk te worden.

Afgekeurd doelpunt
In de 31ste minuut wordt de prachtige vrije trap van Vijinovic door Laursen ingekopt. Laursen staat echter buitenspel en het doelpunt wordt afgekeurd. Even later mag Vejinovic op dezelfde plaats weer een vrije trap nemen. Zelfde uitvoering maar dit keer lukt het niet om de bal in het net te krijgen. Hansson komt een minuut later vlakbij het doel maar weer lukt het niet om op voorsprong te komen. De Heraclieden protesteren heftig bij de scheidsrechter omdat zij menen dat er geval van hands is. De warrig fluitende scheidsrechter gaat hier niet in mee. In de 40ste minuut komt Heracles goed weg wanneer Barasi Sonnenberg dol draait en vrij op het doel kan schieten. De bal gaat echter naast. De teams sluiten een teleurstellende eerste helft af zonder doelpunten.

Tweede helft. Heracles zet meer druk
De eerste kans in de tweede helft is voor AZ maar doelman Brouwer pakt zonder aarzelen de bal. Meteen daarna een prima schot van Laursen maar via de keeper gaat de bal over de achterlijn. Roosken trapt de bal even later voor maar ook deze treft geen doel. Heracles komt steeds vaker bij het doel van de tegenstander. Het creëert veel kansen maar is in de afronding niet succesvol. AZ komt nauwelijks meer in de buurt van doelman Brouwer. Na een overtreding op Armenteros ontstaat er een opstootje tussen de Heraclied en zijn tegenstander. Even later raakt een speler van AZ geblesseerd bij een botsing met zijn medespeler en moet hij noodgedwongen van het veld af. Heracles komt in de 70ste minuut met de schrik vrij wanneer AZ ineens vlak voor het doel van Brouwer verschijnt en de bal net naast schiet. Twee minuten later wacht een aanvaller van AZ net te lang met zijn schot waardoor Heracles de bal tot een corner kan verwerken, en er vervolgens weer een corner genomen mag worden. Heracles komt onder druk te staan maar Brouwer kan de bal net wegwerken. Met Azzaoui komt er wat meer beweeglijkheid voorin. Bij zijn eerste actie, waarbij hij ver richting het doel kan opstomen, wordt hij vlak voor het strafschopgebied onderuit geschopt maar de scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Een schot van Bruns gaat even later rakelings naast. Ook AZ krijgt een grote kans om te scoren maar Sonnenberg kan de bal nog net wegwerken. Heracles blijft aandringen maar het lukt de Almeloërs maar niet te scoren.

Heracles kort op voorsprong
Het is Cicilia die in blessuretijd de bal in het net weet te krijgen: 0-1. In de 94ste minuut moet Brouwer zich uitstrekken om een schot van AZ te keren. De corner die volgt levert een doelpunt op voor AZ: 1-1. Goes kan volledig vrijstaand de bal achter Brouwer koppen. Even later lopen de gemoederen flink op. Na een harde overtreding van Vejinovic op Meerdink, vindt er een flink opstootje plaats tussen Vejinovic en Meerdink. Meerdink mag met rood van het veld omdat hij de Heraclesspeler bij de keel grijpt en Vejinovic krijgt geel. Meteen daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af en kan Heracles met een teleurstellend gelijkspel naar huis.

Jong AZ-Heracles: 1-1
Opstelling Heracles: Brouwer, Sonnenberg, Rente (83. Bakboord), Hoogma, Roosken Vejinovic Schoofs (74. Azzaoui), Bruns, Laursen (83. Sienna), Armenteros (74. Cicilia), Hansson

Doelpunten: 91. 0-1 Cicilia. 95. 1-1 Goes
Geel: Heracles: Rente, Vejinovic
AZ: Dekkers Allouch, Buurmeister, Goes
Rood: AZ: Meerdink