Heracles nekt NAC

Vrijdag 11 november 2022
Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen middenmoter NAC Breda gewonnen. Op het eigen Erve Asito werd het 5-1 voor de gastheren na een 3-1 stand bij rust. Ondanks dat de 11e van de 11e in Breda bekend staat als de avond waarop de nieuwe prins Carnaval wordt benoemd waren er toch nog fanatieke supporters afgereisd naar Almelo om NAC naar voren te schreeuwen. Zonder Nankishi, Ouahim, Polley en Azzaoui, allen geblesseerd, begonnen de Heraclieden aan de volgende etappe in de kampioenkoers.

Snel op achterstand
Heracles is vanaf het beginsignaal constant in balbezit, maar uit de eerste de beste aanval weet NAC op voorsprong te komen door een doelpunt van Velanas. Heracles gaat op zoek naar de gelijkmaker; zowel Hoogma als Schoofs krijgen kansen maar het is Bruns die met een kopbal na een voorzet van Rente de ploegen weer op gelijke hoogte brengt. Heracles ruikt bloed en zet de aanvalsreeks voort. Vejinovic en wederom Bruns krijgen mogelijkheden, maar NAC houdt voorlopig stand. Het gele gevaar uit het zuiden laat zich echter niet helemaal naar achteren drukken en weet af en toe van zich af te bijten. De weerstand van de Bredase krijgers wordt na een half uur gebroken door een lekkere pegel in de rechter benedenhoek van Roosken. Heracles zet door en weet wederom de nodige kansen te creëren zonder de verlossende derde treffer binnen te schieten. Vlak voor rust valt deze alsnog; Laursen tikt een voorzet vanaf links van Roosken koelbloedig binnen.

Overtuigende overwinning
NAC gaat na de thee op zoek naar de aansluittreffer, maar slaagt daar niet in. Evenals Heracles dat niet in staat is om de allesbeslissende 4-1 te scoren. Zo kabbelt de tweede helft voor zonder de dynamiek van de eerste 45 minuten. Na 20 minuten wisselt Heracles coach Lammers Scheperman voor Vejinovic en Sierra voor Armenteros. De verse krachten zorgen voor nieuwe energie en elan bij de rest van het elftal, want 2 minuten later scoort Laursen zijn tweede goal van de avond en brengt daarmee zijn ploeg op een riante 4-1 voorsprong. En de koek is nog niet op, dit keer is het Hansson die een kwartier voor tijd na een mooie solo het net raakt. Het verzet van NAC is gebroken en Heracles krijgt nog een aantal serieuze kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Dit gebeurt niet, maar met de 5-1 overwinning ligt Heracles volop op op koers voor de missie. Zaterdag speelt Heracles wederom een thuiswedstrijd. Dit keer komen de onderaan bungelende toppers van TOP Oss op bezoek.

Statistieken 11-11-2022 20:00 uur Heracles Almelo - NAC Breda 5-1 (3-1)
Scoreverloop 9. 0-1 Velanas, 16. 1-1 Bruns, 30. 2-1 Roosken, 42. 3-1 Laursen, 70. 4-1 Laursen, 75. Hansson.