Heracles pakt drie punten in Tilburg

Vrijdag 4 november 2022
Na een uitermate saaie eerste helft, waarbij beide ploegen er nauwelijks in slaagden om kansen te creëren en met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten, lukte het Willem II om in 47ste minuut te scoren: 1-0. Door een prima kopbal van Schoofs wisten de Almeloërs in de 61ste minuut weer op gelijke stand te komen: 1-1. Het lukte Heracles zelfs de overwinning naar binnen te slepen door een doelpunt van Thomas Bruns in de 91ste minuut: 1-2.

Door de sfeeractie van de thuisclub werd de wedstrijd kort na de aftrap een paar minuten stilgelegd omdat de scheidsrechter door de vele rook nauwelijks zicht had op de doelen. Doelman Brouwer verrichtte kort na hervatting een prima redding op een schot op korte afstand. De corner die daarna werd genomen raakte de paal en verliet zo het veld. Heracles kwam met de schrik vrij. Drie minuten later kon de verdediging van Willem II Hansson op de rand van het strafschopgebied net op tijd afstoppen. Kort daarna weer een prima aanval van de Almeloërs die tot een corner verwerkt werd.

Weinig spektakel in eerste helft
Het lukte beide ploegen niet om echt gevaarlijk te worden gedurende de eerste helft. In de 26ste minuut kopte Schoofs na een vrije trap van Hansson de bal in de handen van de Tilburgse keeper. Twee minuten later kreeg Hansson een grote kans vlak voor het doel maar de speler schoot hoog over. Tijdens een aanval van Willem II kwam Brouwer in botsing met aanvaller Hornkamp, die hierbij geblesseerd op de grond bleef liggen maar uiteindelijk toch verder kon spelen. In de 41ste minuut was er dan toch een grote kans via Laursen, na een prima pass van Vejinovic. Keeper Lamprou kon uitgestrekt de bal met zijn vuisten nog net wegwerken. Hoewel Heracles nog flink druk zette op de verdediging van Willem II, lukte het de Almeloërs niet te scoren. Lamprou moest daarvoor twee goede reddingen achter elkaar verrichten. De eerste helft bood verder weinig spektakel voor het publiek. Veel balverlies en weinig kansen

Tweede helft. Snelle achterstand
De eerste aanval na de rust leverde een schot op van Schoofs, die de bal via een hakbal van Armenteros in bezit kreeg. Het schot kon echter zonder probleem door de keeper gepakt worden. Meteen daarna een kans van Willem II die prima verwerkt werd door Brouwer. De snel genomen corner die daarop volgde vloog echter achter Brouwer in het doel 1-0.
In de 50ste minuut kwam Heracles bijna op een nog grotere achterstand maar het schot van dichtbij ging net langs het doel van Brouwer. Vanaf dat moment was het Willem II dat grote druk uitoefende op Heracles. In de 59ste minuut was het dan toch bijna raak voor Heracles door een schot van Armenteros welke op de lat afketste. Uitblinker Schoofs kopte in de 61ste minuut de bal keurig in het doel, waardoor Heracles op gelijke stand kwam:1-1. Beide ploegen zochten de aanval maar waren een tijdlang niet gevaarlijk. In de 76ste minuut dook Bokila plots voor het doel van Brouwer maar zijn schot vloog over. Willem II mocht in de 81ste minuut op ongeveer 30 meter afstand een vrije trap nemen welke via Brouwer op de paal afketste. Heracles moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen van Willem II te pareren. Toch kwam ook Heracles nog in de buurt van het Tilburgse doel maar het lukte ze niet om doelman Laprou in moeilijkheden te brengen. Door veelvuldig balverlies van beide ploegen werd de wedstrijd de laatste minuten erg rommelig. Bruns liet de Almelose supporters in de extra tijd toch nog juichen door, na een assist van Schoofs, de bal in het net te schieten:1-2.

Willem II -Heracles 1-2
Scheidsrechter: A. Bos
Doelpunten: 47. 1-0 (Hornkamp) 61. 1-1 (Schoofs) 90. 1-2 (Bruns)
Opstelling Heracles: Brouwer, Sonnenberg, Rente, Laursen (91. Sierra), Roosken, Schoofs, Bruns, Vejinovic, Hoogma, Hansson (78. wehmayer), Armenteros (78. Cicilia)

Willem II: Lamprou, Schouten, Dammers, Llonch, Hornkamp (69. Bokila), Verreth, Svensson, (91. Mathieu) Owusu, Crowley (78. Meerveld) Woudenberg,(69. Lesquoy) Doodeman

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Schoofs trefzeker tegen Top Oss

Na de winst van Heracles tegen NAC, waren de verwachtingen v...

Heracles nekt NAC

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen middenmoter NA...

Heracles pakt drie punten in Tilburg

Na een uitermate saaie eerste helft, waarbij beide ploegen e...

Heracles verslikt zich in Almere

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen middenmoter Alme...

Heracles voor de beker tegen Go Ahead

Met de hakken over de sloot wist Heracles Almelo de tweede r...

Prijzen voor twee Heraclesspelers

Vrijdagavond vond voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Alme...

Nieuw systeem bracht Heracles Almelo winst op FC Eindhoven

Tegen FC Eindhoven deed Heracles Almelo wat van haar verwach...

Ook Heracles Almelo doet kunstgras in de ban

Ze waren de eerste club in Nederland die speelde op kunstgra...

Bucker held bekeroverwinning Heracles

Koen Bucker ontpopte zich als held bij Heracles Almelo door ...

Heracles verliest in Zwolle

Met de eerste periodetitel op zak reisde Heracles Almelo vri...

Azzaoui terug bij Heracles

Het was 20 januari 2021 dat Heracles Almelo de bekerwedstrij...

Eerste periodetitel binnen voor Heracles

Door de 3-2 winst op De Graafschap is de eerste periodetitel...

Contract Sem Scheperman opengebroken

Sinds begin maart, toen hij overstapte van de gezamenlijke ...

Heracles pakt koppositie

Heracles Almelo heeft de koppositie in de Keukenkampioen-div...

Ouahim voor vier wedstrijden geschorst

Anas Ouahim is door de aanklager betaald voetbal bestraft me...

Foto's Heracles Almelo-Helmond Sport

Ook met een speler minder won Heracles Almelo met 2-0 van He...

Heracles toont veerkracht met 10 man

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen het laag gekla...

Contract verlenging voor Michael Brouwer

Heracles Almelo heeft het aflopende contract met Michael Bro...

Heracles in tweede helft langs Telstar

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Telstar gewonnen...

Anas Ouahim verlengt contract

Heracles Almelo heeft het contract met Anas Ouahim met een e...
© 1986 - 2022 Stichting Lokale Omroep Almelo