Bucker held bekeroverwinning Heracles

Woensdag 19 oktober 2022
Koen Bucker ontpopte zich als held bij Heracles Almelo door op het beslissende moment twee keer een strafschop te pakken en zijn club naar de volgende ronde te loodsen. Na een abominabele slechte eerste helft kwam het herstel in de tweede helft maar kwam tegenstander Roda JC terug naar 2-2. De verlenging leverde niets op zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Bucker was daarin de gevierde man.

Al met al was de winst verdiend
De eerste helft kwam Heracles Almelo er totaal niet aan te pas. Met Bucker voor Brouwer, Sonnenberg voor Rente, Les voor Roosken, Ibrahimiglu voor Vejinovic en Mokono voor Bakboord begon de Almelose ploeg aan deze bekerwedstrijd. Een geluk dat ook Roda JC de schaarse kansen aanvankelijk niet benutte tot in de 27e minuut toen de huurling van FC Groningen Postema de thuisclub aan de leiding hielp. Daarvoor was Mokono al tegen een gele kaart aangelopen. Veel foute passes en heel veel balverlies hielp Roda JC keer op keer in het zadel. Ook Sem Scheperman liep voor rust al tegen een gele kaart op. Roda JC speelde achterin doordacht door volledig door te dekken op de aanvallers van Heracles Almelo.

Tweede helft met andere spelers bracht de ommekeer
Trainer John Lammers greep in de rust direct in en bewerkstelligde dat de ommekeer werd gemaakt. Met Sierra voor Armenteros, Bakboord voor Mokono, Kok voor Laursen en Bruns voor Hansson begon het geheel te draaien bij Heracles Almelo. In de 47e minuut draaide een schot van Sierra bij de tweede paal binnen na afgeketst te zijn op de rug van een Roda speler. Nog geen drie minuten later bracht dezelfde Sierra Nikolai Laursen in stelling en de buitenspeler faalde niet 1-2. Heracles bleef na rust de bovenliggende partij maar het derde en verdiende doelpunt viel niet. Wel veel gele kaarten voor Ibrahimoglu. Rente,Bakboord, Scheperman en Les. Tegen het einde van de tweede helft waren toch weer de beste kansen voor Roda JC via Vente en Lebombe. Rente en Sonneberg speelden centraal en Hoogma kon zich op het middenveld uitleven om de aanval te ondersteunen. Maar Heracles Almelo bleef op de been en overleefde ook de verlenging zodat strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen. Even daarvoor werd Laursen ingewisseld voor Lasse Weymeier.
Na 127 minuten voetbal werd Koen Bucker de gevierde man.

Bucker stopt twee keer
Heracles nam de strafschoppen het beste en zit in de volgende ronde. Beide clubs schoten de eerste drie strafschoppen onberispelijk in. Hoogma, Bruns en Sonnenberg zorgden voor Heracles Almelo voor dit resultaat. De vierde werd gemist door Schoofs maar Ook Roda miste de vierde door Lebombe. Vervolgens schoten Sierra, Rente, Bucker en Less raak. De laatste strafschop voor de thuisclub werd genomen door Lennard Hartjes en Koen Bucker kreeg de bal in de hoek van het doel te pakken zodat Heracles Almelo zaterdag in de koker zit als op ESPN wordt geloot voor de volgende ronde.

Roda JC - Heracles 2-2 Heracles wint na strafschoppen.
Postema 1-0, Sierra 1-1, Laursen 1-2, Hartjes 2-2.

Heracles; Bucker, Mokono ( 46. Bakboord), Sonnenberg, Hoogma, Les, Ibrahimoglu, Schoofs, Scheperman ( 46. Kok), Laursen, Armenteros ( 46.Sierra), Hansson (46. Weymeier)

Geel voor Scheperman, Les, Rente, Ibrahimoglu en Bakboord.

Door: Hendry Bosch
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail