Heracles verliest in Zwolle

Vrijdag 14 oktober 2022
Met de eerste periodetitel op zak reisde Heracles Almelo vrijdag af naar Zwolle, om daar te proberen de voorsprong in de ranglijst uit te breiden. Dat is totaal mislukt. Na 36 minuten stond Heracles al met 3-0 achter door doelpunten van Kastaneer en Thy (2x). Armenteros kon vlak voor rust de stand op 3-1 brengen. In de tweede helft lukte het Cicilia de stand terug te brengen op 3-2. Ondanks flinke druk van Almelose kant lukte het Heracles niet meer om te scoren en verloor Heracles drie belangrijke punten.

Heracles begint slordig aan de wedstrijd met een aantal passes die niet aankomen en het lukt ze lange tijd niet om dicht bij het Zwolse doel te komen. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af waarbij beide teams door balverlies niet aan een echte aanval toekomen. In de 22ste minuut is er eindelijk een eerste kans voor Laursen. Hij kan dichtbij de keeper komen maar die is net iets eerder bij de bal. Zwolle probeert wel een aanval op te zetten maar de Almelose verdediging is alert en zorgt ervoor dat keeper Brouwer tot de 26ste minuut nauwelijks in actie moet komen.

Doelpuntenreeks
Dan is het ineens toch PEC Zwolle dat scoort. Na balverlies van Schoofs komt de bal uiteindelijk bij Kastaneer die vlak voor doelman Brouwer komt en kan scoren: 1-0. Drie minuten later probeert Vejinovic het met een afstandsschot maar de bal vliegt over het doel. In de 33ste minuut wordt het zelfs 2-0 na een passe van Van der Belt naar voren waarna Thy vlak voor Brouwer in het doel kan schieten. Heracles is even helemaal van slag en voor Zwolle is het niet moeilijk om in de 36ste minuut de stand op 3-0 te brengen. Weer is het Thy die scoort. Bij dit doelpunt is er duidelijk een geval van hands via Kastaneer. Vlak voor rust krijgt Armenteros van doelman Brouwer de bal, loopt zijn tegenstander eruit en zijn schot vliegt in het doel 3-1.

Tweede helft.
De tweede helft is slechts een paar minuten oud wanneer Laursen vlak voor het doel een schot lost. Hij raakt de bal echter verkeerd waardoor deze naast het doel belandt. Kort daarna krijgt Armenteros vlak voor het doel de bal op de punt van zijn schoen maar kan de bal niet in de juiste richting krijgen. Even later raakt Roosken geblesseerd aan zijn hamstring en wordt hij gewisseld. Ook Bruns en Schoofs worden vervangen.

Het is vooral Zwolle dat in de aanval is en druk uitoefent op de verdediging van Heracles. In de 66ste minuut gaat een schot via het zijnet over de achterlijn. Even later weer een aanval waarbij de kopbal van Kastaneer net over het Almelose doel vliegt. De enkele aanval van Heracles levert geen gevaar op. Hansson komt niet langs zijn tegenstander en de Almeloërs leiden veel balverlies.

Onrust op de tribune
Op de tribune in het uitvak ontstaat na de 74ste minuut tumult omdat de harde kern van Zwolle het gestolen spandoek van Vak’74 in stukken toont. Omdat er vuurwerk en tribunestoeltjes op het veld worden gegooid besluit de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een korte afkoelingsperiode wordt de wedstrijd hervat. In de 77ste minuut is er na een voorzet van Armenteros een kopbal die vlak over het doel vliegt. Drie minuten later krijgt Kastaneer na balverlies van Heracles de kans om 4-1 te scoren maar Brouwer redt prima.

Heracles komt dichterbij
Meteen daarna krijgt Armenteros de bal welke hij past richting Cicilia die de bal zonder probleem in het doel schiet: 3-2. Heracles zet flink druk op het Zwolse doel, waarbij Armenteros een belangrijke rol speelt. Er worden maar liefst 10 minuten speeltijd bijgetrokken waarin Heracles flink druk zet. Zwolle heeft zijn handen vol aan de aanvallen van Heracles. Heracles zet alles op alles maar het lukt de Almeloërs niet meer om te scoren waardoor de voorsprong op Zwolle in de ranglijst teruggebracht wordt tot 2 punten.

PEC Zwolle-Heracles 3-2
26. 1-0 (Kastaneer), 33. 2-0 (Thy), 36. 3-0 (Thy), 46. 3-1 (Armenteros) 88. 3-2 (Cicilia)
Scheidsrechter: Dieperink
Opstelling: Brouwer, Bakboord (100. Sno), Rente, Hoogma, Roosken (62. Less), Vejinovic (46. Ibrahimoglu), Schoofs (62. Cicilia), Bruns (62. Scheperman), Laursen, Armenteros, Hansson
Trainer John Lammers over het verlies tegen PEC Zwolle
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles schiet uit de slof

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen de jongelingen...

Heracles verliest van negen Eindhovenaren

Rond de jaarwisseling sprak iedereen in Almelo van het feit ...

Ex-Heracles-voetballer voor de rechter

Ex-Heracles-voetballer Rai Vloet komt op 20 maart terug naar...

Collectief falen zet PEC op rozen

Heracles Almelo verloor het belangrijke duel tegen PEC Zwoll...

Heracles uit de beker

Heracles heeft het bekerduel tegen Go Ahead Eagles verloren....

Teleurstellende start voor Heracles in 2023

Terwijl Heracles na de jaarwisseling succesvol was met het a...

Herstart competitie tegen Jong AZ

Vlak voor de herstart van de competitie vrijdagavond bij Jon...

Heracles contracteert verlangde spits

Het hing al een tijdje in de lucht dat Heracles Almelo de ve...

Raad van Toezicht Heracles compleet

Na Hans Morsink, Marnix Smit, Jeffrey Hinnen en Hans Kroon i...

Heracles op valreep toch onderuit

Vlak voor de jaarwisseling sloot Heracles Almelo het jaar af...

John Lammers nog niet helemaal tevreden

Trainer John Lammers van Heracles Almelo kijkt, samen met on...

Heracles verhuurt Ibrahimoglu

Middenvelder Meleh Ibrahimoglu is voor de rest van het seizo...

Kasper Lunding vertrekt bij Heracles Almelo

Kasper Lunding vertrekt bij Heracles Almelo om bij het Noors...

Sava Čestić nieuwste aanwinst Heracles Almelo

De eerste winterse aankoop van Heracles Almelo is een feit. ...

Zware blessure voor Sem Scheperman

Wat velen vrijdagavond al vermoedden, bleek zaterdag de waar...

Kerstgedachte bij Heracles ver te zoeken

De kerstgedachte, lief zijn voor elkaar en elkaar wat gunnen...

Laatste klusje Heracles Almelo in 2022

Het voetbaljaar zit er alweer bijna op. Komende vrijdag in d...

Heracles omzeilt lastige klip Roda JC

Heracles Almelo begon bij de herstart van de competitie uits...

Heracles houdt Cambuur onder de duim

Het was erg koud en winderig in Leeuwarden waar Heracles Alm...

Schoofs trefzeker tegen Top Oss

Na de winst van Heracles tegen NAC, waren de verwachtingen v...
© 1986 - 2023 Stichting Lokale Omroep Almelo