Ruime winst voor Heracles in uitwedstrijd

Maandag 15 augustus 2022
Na de uitstekende thuisoverwinning tegen ADO Den Haag, slaagde Heracles er in om de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht makkelijk winnend af te sluiten. In stadion De Galgenwaard , waar alleen de Almelose supporters waren te horen, was Heracles daarbij zeer effectief. Bij elk schot op het doel was het raak. In de 43ste minuut stond het 0-3 door doelpunten van Laursen, Armenteros en weer Laursen. Omdat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, was dit ook de eindstand.

Al in de 9de minuut valt de 0-1 voor Heracles. Na een pass van Vejinovic op Hansson, trekt die de bal voor en kan Laursen ongehinderd inschieten: 0-1. Heracles heeft weinig moeite met FC Utrecht, dat wel probeert aan te vallen maar geen enkele kans creëert. De schoten van de Utrechtse aanvallers vliegen hoog over het doel van Brouwer. Heracles laat zich inzakken en laat de tegenstander opkomen zonder dat het gevaar oplevert.

Effectief voetbal
In de 32ste minuut is er een terugspeelbal van FC Utrecht die volkomen verkeerd terecht komt zodat Heracles een corner cadeau krijgt. Dit levert Heracles geen doelkans op. Toch slaagt Heracles in de 36ste minuut erin de stand op 0-2 te brengen. Na een uittrap van doelman Brouwer gaat de bal via Hansson naar Armenteros die de bal zonder probleem in het doel schiet: 0-2. Vier minuten later vindt er in het strafschopgebied een overtreding plaats op Laursen maar de scheidsrechter laat doorspelen. Kort daarna is er een prachtige pass van Ouahim waarbij Laursen weer scoort: 0-3

Tweede helft. Heracles loopt niet verder uit
In de 50ste minuut scoort Armenteros weer maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. De Almeloërs combineren prima en zijn constant op de helft van FC Utrecht te zien. De tegenstander heeft niets meer in te brengen. Door de Almeloërs wordt er gebruik gemaakt van de 5 wisselmogelijkheden en daardoor krijgt het elftal gedurende de tweede helft een andere samenstelling. Na een overtreding krijgt Heracles een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Dit levert niets op. Hansson schiet de bal ver over het doel. In de 61ste minuut wordt Roosken vlakbij het strafschopgebied onderuit gehaald en mag Heracles van de linkerkant een vrije trap nemen. Hansson zet de bal voor maar het schot van Laursen gaat via een tegenstander over de achterlijn. Armenteros en Hansson lossen achter elkaar harde schoten op het doel maar de keeper werkt de bal weg met de vuisten.

Brouwer wordt getest
In de 72ste minuut is er dan eindelijk een serieuze doelpoging van FC Utrecht. Het afstandsschot van Shein kan echter door Brouwer met zijn vuisten weggewerkt worden. Later zal deze speler weer een afstandsschot afleveren maar wederom kan hij doelman Brouwer niet passeren. Aan de andere kant van het veld volgt een prima voorzet van Armenteros op Laursen die net niet bij de bal kan. Gescoord wordt er niet meer waardoor de eindstand 0-3 wordt.

Jong FC Utrecht-Heracles 0-3
0-1: Laursen 0-2: Armenteros 0-3 Laursen
Scheidsrechter: Luuk Timmer
Opstelling
Heracles: Brouwer, Roosken, Hoogma, Sonnenberg, Bakboord (64. Mokono), Vejinovic (45. Kiomourtzoglu), Schoofs (64. Bruns), Hansson (82. Lunding) Ouahim (76. Scheperman), Laursen, Armenteros
Utrecht: de Keijzer, Eersteling, Meissen, Mamengi (64. v.d. Hoek), Leliendal (45. Vertrouwd), Yah (83. Timber), Ikeshita, Shein, Felicia (64. Versluis), Rijks, Sanches Fernandez (76. Edhard)