Heracles Almelo flitsend uit de startblokken

Vrijdag 5 augustus 2022
Heracles Almelo heeft de ouverture van het seizoen glorieus gewonnen. Op het Erve Asito werd het 4-0 voor de thuisclub. Een stand die reeds bij rust was bereikt. Heracles Almelo coach Lammers kon nog niet beschikken over de nog niet fitte nieuwkomer Deyonge, maar de namen van de andere nieuwelingen Bruns, Mokone en Vejinovic prijkten wel op het wedstrijdformulier. ADO trainer Kuijt hoefde zijn voorhoofd niet te fronzen bij het maken van de opstelling want hij kon beschikken over een fitte selectie. Voor het eerst sinds jaren niet meer op het hoogste niveau acteren is voor iedereen even wennen, maar gezien de ambities van Heracles Almelo zal het wellicht beperkt blijven tot 1 seizoen.

Missie Promotie
De boodschap vooraf van de harde kern was overduidelijk: “Missie Promotie” prijkte op een enorm spandoek dat van de tribune rolde. Deze oproep werd na 4 minuten al beantwoord door de Heraclieden op het veld. Een vrije trap vanaf 20 meter werd door Vejinovic onberispelijk tegen de touwen gejaagd achter de kansloze Haagse goalie Wentges. Kort daarop wederom een dot van een kans, maar dit keer keerde Wentges de inzet van Hansson. Na deze stormloop kroop ADO enigszins uit zijn schulp waardoor de wedstrijd meer in balans kwam. Desondanks bleef Heracles de bovenliggende partij en dit werd in de 22e minuut onderstreept door wederom een schitterend doelpunt, dit keer van Armenteros die vanaf rechts de Haagse keeper kansloos liet met een strakke schuiver in de verre hoek. Even later bleek dat niet ieder schot een haas is want de inzet van Laursen belandde aan de verkeerde kant van de paal. Na ruim een half uur spelen kwam de doelpuntenmachine weer op gang. Armenteros tekende voor zijn tweede doelpunt en bracht daarmee de stand op 3-0. En nog was de koek niet op want vlak voor rust viel het laatste doelpunt van de eerste helft. Hansson ging op links goed door en zijn voorzet werd door Laursen vakkundig binnen getikt. De tweede helft bracht in alle opzichten minder spektakel en geen doelpunten. Zelfs een toegekende penalty, na een overtreding op Ouahim, werd door Armenteros niet verzilverd. De blijdschap was er na afloop niet minder om, want door deze ruime overwinning prijkt Heracles op de eerste plaats van de ranglijst. Maandag 15 augustus speelt Heracles uit tegen jong FC Utrecht. Gelet op de speeldag en de tegenstander is de kans op een sfeervolle ambiance niet erg groot, maar de missie blijft rechtovereind.

Statistieken 5-8-2022 20:00 uur Heracles Almelo - ADO den Haag 4-0 (4-0)
Scoreverloop Vejinovic (4), Armenteros (22,34), Laursen (44)