Wonder van Almelo blijft uit

Zaterdag 21 mei 2022
Heracles heeft de return tegen Excelsior in de playoffs voor promotie/degradatie kansloos verloren. In de thuiswedstrijd werd het 1-3 voor de ploeg uit Rotterdam. Daarmee bleef het zo gewenste 'Wonder van Almelo' voor de Almeloërs helaas uit.

In de eerste helft nog hoop
Afgelopen woensdag werd het in Rotterdam maar liefst 3-0 voor Excelsior. Aan Heracles de zware opdracht om dit op het Erve Asito recht te zetten. Heracles ging vol goede moed in de aanval op jacht naar maar liefst drie doelpunten. Na een half uur werd de moed beloond met een doelpunt van Bakis; een kopbal uit een vrije trap. In de rust was bij iedereen het geloof in een goede afloop nog aanwezig. Deze werd direct na rust echter volledig de grond ingeboord door de gelijkmaker van Dallinga. Deze tik kwam hard aan en de thuisploeg doolde enige tijd verdoofd over het veld. De gifbeker was nog niet leeg, want de Rotterdammers kwamen zelfs op voorsprong door een doelpunt van Wieffer. Agrafiotis deelde met zijn doelpunt de genadeklap uit, waardoor Excelsior de komende week met ADO den Haag mag uitvechten wie promoveert naar de Eredivisie.

Uithuilen en opnieuw beginnen
Voor Heracles wacht de aftocht richting de Keukenkampioen-divisie. Dat zal even wennen worden na 17 seizoenen op het hoogste niveau te hebben gebivakkeerd. Op maandagavond naar de Toekomst is toch even anders dan op zaterdagavond naar de Arena. Aan het bestuur de taak om de gelederen te sluiten en te zorgen dat alle neuzen weer de zelfde kant op gaan wijzen, zodat een terugkeer naar de Eredivisie zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Binnenkort zal blijken of het bestuur deze loodzware opgave alleen gaat uitvoeren of daarbij hulp van buitenaf of hogerhand gaat krijgen.

Statistieken 21-5-2022 20:00 uur Heracles - Excelsior 1-3 (1-0)
Scoreverloop 28. 1-0 Bakis, 47. 1-1 Dallinga, 63. 1-2 Wieffer, 83. 1-3 Agrafiotis.