Twentse derby eindigt onbeslist [video]

Zaterdag 30 april 2022
Heracles heeft in de Twentse derby de punten gedeeld met FC Twente. Op het Erve Asito werd het 1-1 na een tumultueuze wedstrijd vol met passie en strijd. Bij Heracles ontbraken Blaswich en Kiomourtzoglu. Daar stond de rentree van Quagliata en Knoester tegenover. Bij de gasten uit Enschede waren Rots, Brama en Pierie afwezig. Het belang van winst vooraf was duidelijk. Voor Heracles betekende het lijfsbehoud. FC Twente kon bij winst blijven meedraaien in de bovenste regionen.

Vooraf trok een grote groep supporters vol vertrouwen lopend naar het stadion. Lees verder onder de video

Spanning en sensatie
Heracles verloor de toss waardoor het reeds in de eerste helft richting de fanatieke aanhang achter het doel van Twente keeper Unnerstall speelde. Al snel kon de aanhang juichen bij een doelpunt van Bakis, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na een kwartier spelen moest Heracles met een man minder verder door een rode kaart voor Ouahim na een overtreding. Even leek Twente de score te openen maar na tussenkomst van de VAR bleek dat van Wolfwinkel de bal onder Bucker's handen uitgleed. Door de man minder situatie kwam Heracles gaandeweg de eerste helft steeds meer onder druk te staan, maar 10 minuten voor rust wisten ze zich daar met een messcherpe counter onder uit te spelen. Fadiga was het eindstation bij een een schitterend uitgevoerde aanval. De vreugde was van korte duur want nog voor het einde van de eerste helft kwam Twente langszij door een benutte vrije trap van Smal.
Na de thee kon Twente de numerieke meerderheid niet uitdrukken in een voorsprong. De betere kansen waren voor Heracles, maar zij berustten uiteindelijk in het ene punt dat als een overwinning gevierd werd. Zaterdag speelt Heracles in Tilburg tegen Willem II, dat tegen rechtstreekse degradatie vecht. Hopelijk schalt het 'My Little Lady' dan niet door het Koning Willem II Stadion.

Statistieken 30-4-2022 20:00 uur Heracles - FC Twente 1-1 (1-1)
Scoreverloop 36. 1-0 Fadiga, 45+3 1-1 Smal
Heracles Bucker (GK) Fadiga, Rente, Hoogma ©, Quagliata (Knoester/78), Laursen (Lunding/72), Schoofs, De La Torre (Ibrahimoglu/78), Hansson (Basacikoglu/72), Ouahim, Bakis (Armenteros/72)
FC Twente Unnerstall (GK), Brenet (Troupée/77), Pröpper ©, Pleguezuelo (Hilgers/46), Smal, Zerrouki, Vlap (Ugalde/77), Sadílek, Limnios (Cleonise/87),van Wolfswinkel, Misidjan (Cerný/46)