Weer verlies voor Heracles

Zaterdag 4 december 2021
Met Laursen in de basis voor de geblesseerde Azzoui, start Heracles tegen Heerenveen noodgedwongen in een gewijzigde opstelling.
Beide teams proberen te voetballen maar creëren nauwelijks kansen. Schoten gaan over of naast. In de eerste helft zijn er dan ook geen doelpunten te zien. Gedurende de tweede helft worden de Almeloërs duidelijk dreigender en weten meer kansen te creëren. Toch is het Heerenveen dat in de 78ste minuut op voorsprong komt door een schot van, wie anders, Joey Veerman. Heracles verliest met 0-1 en staat weer met lege handen.

Al in de eerste minuut komt Heracles goed weg wanneer een Heerenveenaanvaller alleen richting het doel van Blaswich gaat. De pass naar de meegekomen Stevanovic komt echter niet aan. Een paar minuten later probeert Bakic het met een schot aan de andere kant maar die bal gaat voor het doel langs. Het schot van Laursen meteen daarna vliegt via de handen van de keeper net over. Heracles speelt de bal makkelijk rond, houdt druk op de verdediging van Heerenveen maar zet de keeper van de Friezen nauwelijks aan het werk. Heerenveen probeert het met een enkele uitval maar komt niet verder dan tot aan de 16 meter. In de 16e minuut gaat Fardiga mooi langs de de tegenstander maar er is niemand voor het doel waardoor zijn voorzet geen succes heeft. Een kopbal van Laursen gaat vlak over het doel.

Meer kansen voor Heerenveen
Langzaam aan komt Heerenveen onder de druk uit van Heracles maar tot uitgespeelde kansen leidt dat niet. In de 29ste minuut is Veerman echter dicht bij een doelpunt wanneer Blaswich wat ver voor zijn doel staat. Zijn schot gaat net naast. In de 39ste minuut krijgt Heerenveen nog een kans vanuit een corner maar de bal wordt net naast gekopt. Het schot van Veerman vlak voor rust vliegt vlak voor het doel over. Met een 0-0 stand zoeken de spelers de kleedkamer op.

Laursen nadrukkelijk aanwezig
Meteen na de aftrap voor de tweede helft komt de bal bij De La Torre maar bij zijn voorzet is Sierhuis net een fractie te laat. Even later komt Heerenveen 2x dicht bij het doel van Blaswich. Heerenveen weet de aanvallen echter niet succesvol af te ronden. In de 52ste minuut gaat een vrije trap van Laursen net voor het uitgestrekte been van Rente langs zodat de bal voor het doel langs vliegt. Het spelbeeld van de eerste helft wordt doorgetrokken. Heracles is meer in balbezit. In de 57ste minuut lost Laursen een prima afstandsschot welke op de lat knalt. Heracles is hier dichtbij een voorsprong. Henk Veerman speelt een paar minuten later halverwege het middenveld met een mooie hakbal op een medespeler waardoor deze richting het Almelose doel kan opstomen. Deze kans wordt echter niet succesvol afgerond.

Heracles wordt dreigender
In de 67ste minuut weer een grote kans voor de Almeloërs. Dit keer is het Sierhuis die er met zijn schot niet in slaagt om doeltreffend te zijn. Ook het schot van Burgzorg vlak voor het doel gaat er niet in. Even later weer een schot van dezelfde speler. Dit keer kan de keeper de bal net wegwerken. Heracles is dreigender dan gedurende de eerste helft. Heereveen komt er nauwelijks meer aan te pas. Maar dan is er in de 78ste minuut het afstandsschot van Joey Veerman dat in het net achter Blaswich vliegt. Op dat moment volledig tegen de verhouding in, komt Heracles op een 0-1 achterstand. De Almeloërs proberen met alle macht de stand gelijk te trekken maar het scorend vermogen ontbreekt waardoor het team weer met lege handen staat na het laatste fluitsignaal.

Heracles - Heerenveen 0-1 (0-0)
Score: 78. Joey Veerman 0-1
Heracles: Blaswich, Fadiga Rente, Knoester, Quagliata (84. Roosken); Schoofs, Sierhuis (74. Szöke), De La Torre; Laursen (84. Sierra), Bakis, Burgzorg (90. Amissi)
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Quagliata, De La Torre (Heracles). Van Beek (Heerenveen)