Moeizame overwinning Heracles tegen RKC

Zondag 26 september 2021
Vooraf werd door trainer Wormouth aangegeven dat de wedstrijd tegen RKC gewonnen moest worden. Heracles voldeed aan de wens van de trainer maar het ging heel moeizaam. Gedurende de eerste helft wisten de Heraclieden geen enkele gevaarlijke kans te creëren. Pas in de 59ste minuut wist Burgzorg met een hard schot de keeper van RKC te passeren en de stand op 1-0 te brengen. Heracles hield hiermee de drie punten in huis. En dat was het enige wat telde.

Eerste helft. In een slakkengang
Heracles begon de wedstrijd in een zeer laag tempo. De Almeloërs leden veel balverlies en wisten geen enkele keer gevaarlijk te worden. RKC was niet bij machte om het doelman Blaswich moeilijk te maken. Hierdoor werd het een slaapverwekkende vertoning. De spelers zochten onder een licht fluitconcert de kleedkamer op voor de rust.

Tweede helft. Een ander gezicht.
Na de rust leek het of er een ander elftal op het veld stond. Het tempo lag een stuk hoger en de Almeloërs creëerden nu wel kansen. Zo lukte het Bsacikoglu zich door de verdediging heen te slalommen. Zijn schot ging net naast. Even later ging Bakis alleen richting de keeper maar ook zijn schot was niet succesvol. In de 59ste minuut was het Burgzorg die eindelijk het doel vond. Zijn schot ging hard langs de keeper boven in het net. 1-0. Na het doelpunt liet Heracles zich weer inzakken en kon RKC meer aan de bal komen. De Brabanders kwamen vaker in de buurt van het Almelose doel maar waren niet in staat om gevaarlijk te worden. Heracles probeerde op allerlei manieren de voorsprong uit te breiden maar de keeper van RKC stond telkens in de weg. Na een overtreding op Amissie, moest deze met een schouderblessure het veld verlaten. Heracles ging de resterende minuten verder met 10 man en probeerde de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Het lukte de Almeloërs de voorsprong te behouden en zo drie punten binnen te slepen.

Heracles Almelo - RKC 1-0 (0-0).
Score: 59. Burgzorg
Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester (les 69.), Burgzorg (81. Amissie), Schoofs (57.Kiomourtzoglou), De La Torre , Vloet, Basacikoglu (57. Azzaoui), Sierhuis (57. Bakis), Quagliata.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Geel: Gaari