Heracles verdient meer dan 1-1

Zaterdag 21 augustus 2021
Met acht hoekschoppen in de eerste tien minuten en 66% balbezit voor rust begon Heracles uitstekend aan de wedstrijd in Rotterdam tegen Sparta. Toch had de ploeg moeite om kansen te creëren in het strafschopgebied van de tegenstander. Het werd uiteindelijk, evenals de laatste zes wedstrijden tegen Sparta, opnieuw een gelijkspel 1-1.

Heracles bood uitstekende tegenstand
Het eerste half uur was het de Almelose ploeg die de toon zette. Sporadisch kwam Sparta, via de counter in de buurt van de Almelose goal. Bij die spaarzame aanvallen raakte het daarbij wel de onderkant van de lat door Duarte boven een uitstekende Koen Bucker. In de 23e minuut dacht Heracles op voorsprong te komen toen een vrije trap van Rai Vloet de hinderlijk buitenspel staande Sinan Bakis bereikte. Hoewel deze de bal niet raakte vond de VAR dat het doelpunt toch moest worden afgekeurd. Het laatste deel van de eerste helft was voor de thuisclub die uit een corner Bart Vriens via een omhaal zag scoren.

Tweede helft geheel voor Heracles Almelo.
Na de hervatting was Heracles Almelo heer en meester op het veld. Uit de thuisploeg was Auassar met een blessure verdwenen maar was zijn vervanger Emegha minstens zo gevaarlijk. Heracles had het initiatief en Rai Vloet knalde een prima aanval op de paal van de Rotterdammers. Invaller Delano Burgzorg zorgde in de 77e minuut voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Vanaf de rechterkant trok hij naar binnen en gaf nationaal doelman van Nigeria Okoyo geen schijn van kans. Nog ruim een kwartier had Heracles om de volle winst mee te nemen naar huis maar slaagde er niet in Okoya in gevaar te brengen. Met de 1-1 stand konden beide ploegen het eerste punt in deze competitie bijschrijven.

Scoreverloop: 40. Vriends 1-0, 77. Burgzorg 1-1
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele kaarten: Rai Vloet en Noah Fadiga (Heracles) en Van Crooy (Sparta)

Opstelling Heracles: Bucker, Fadiga, Schoofs, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, Vloet, De la Torre, Laursen (68. Azzaoui) Bakis (68. Burgzorg), Basacikoglu (87. Amissi)