Heracles Almelo naar sneu verlies tegen PSV

Zaterdag 14 augustus 2021
Heracles Almelo speelde een goede wedstrijd tegen de ploeg in vorm, PSV uit Eindhoven. Vooral in de eerste helft was de ploeg zeker niet minder dan de eredivisie topper. Bij rust was het 0-1, na afloop 0-2.

Overtuiging in spel Almelose ploeg
Vooral in de eerste helft legde Heracles Almelo met lef een spel op de mat welke op een beter resultaat mocht hopen. PSV speelde in die fase slordig en leed het nodige balverlies. Heracles pakte het beter aan en schiep zich kleine kansen door Basacikoglu en de la Torre. Achterin klopte het perfect met Lucas Schoofs en Mats Knoester. Vlak voor rust was een fout op het middenveld er de oorzaak van dat Bruma werd vrijgespeeld en tegen zijn schuiver had reservekeeper Koen Bucker geen verweer.

Na rust waren de rollen toch omgedraaid
PSV, dat arrogant begon door de beste spelers op de reservebank te houden, zette Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi alsnog in de ploeg om de voorsprong uit te bouwen. Dat lukte Noni Madueke in de 64e minuut toen hij een listig balletje vanachter de verdediging in de uiterste hoek deponeerde. Weer kon Koen Bucker er niets tegen doen en hem trof geen blaam. Heracles moest het doen zonder keeper en aanvoerder Janis Blaswich, Ismail Azzaoui, Marco Rente en Elias Oubella. Allen waren geblesseerd. Scheidsrechter Danny Makkelie floot een prima wedstrijd en was overal op tijd bij. PSV freewheelde naar het eind van de wedstrijd en nam geen enkel risico meer en trok zodoende de eerste winst van dit seizoen over de streep. Heracles kan terugzien op een prima wedstrijd ondanks het verlies want na rust werd er geen kans meer geschapen.

Opstelling Heracles;Bucker, Fadiga, Schoofs, Knoester, Quagliata, Vloet, Kiomourtzoglu, De la Torre (57. Ibrahimiglu), Basacikoglu (57. Burgzorg). Bakis (57.Amissie) en Laursen (46.Lunding)

Scoreverloop; 40. Bruma 0-1, 64. Madueke 0-2.

Gele kaarten; Fadiga en Quagliata van Heracles en Mauro jr en Ramalho van PSV.