De Leeuw laat Heracles buigen

Zondag 25 april 2021
In het stadion aan de Oude Meerdijk vond zondag sinds lange tijd een wedstrijd in het bijzijn van (een beperkte hoeveelheid) supporters de wedstrijd plaats. Voor Emmen was het belangrijk de volle buit te pakken om afstand te nemen van de degradatieplaats. Voor Heracles om de play offs voor Europa te halen. Het spelpeil lag hoog maar dat leverde tijdens de eerste helft geen doelpunten op.
In 58ste minuut kwam Emmen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van De Leeuw. De stand werd pas in de 82ste minuut gelijk door een doelpunt van Vloet. Door nog twee doelpunten van De Leeuw werd de eindstand gebracht op 3-1.

Hoog tempo
Vanaf het fluitsignaal zet Heracles flink druk. Heracles speelt met Rente in de verdediging omdat Pröpper na de warming-up aangeeft toch niet fit genoeg te zijn om te kunnen spelen. De eerste passe van Emmen gaat vlak voor Lunding langs die vlakbij het doel staat van de tegenstander. Het is even schrikken voor Emmen. Beide teams spelen in hoog tempo, waarbij Emmen enthousiast wordt aangemoedigd door het aanwezige publiek. De wedstrijd is zeven minuten oud wanneer Lunding Fardiga aanspeelt die op het doel schiet waarbij de keeper de bal nog net met zijn vuisten kan wegwerken. Een aantal minuten later is er weer een goede pass van Lunding op Fardiga die alleen op de keeper afgaat. De bal is dan echter net te hard waardoor de keeper de bal kan pakken.

Onder druk
Vanaf de 15e minuut is het vooral Emmen dat aanvalt. Een hoekschop kan Blaswich met de vuisten wegwerken. Meteen daarna een kopbal van Emmen die nog net weggekopt kan worden. De ene aanval na de andere van Emmen volgt. Heracles slaagt er niet in om uit te komen en staat een tijdlang flink onder druk. Zo geeft Rente een corner weg wanneer hij terug wil spelen op Blaswich en levert de verdediging op een knullige manier de bal in bij de tegenstander. In de 35ste minuut krijgt Emmen een vrije trap net buiten het strafschopgebied omdat De La Torra een aanvaller aan het shirt trekt. Even later weer een vrije trap omdat Knoester zijn tegenstander neerlegt. In de laatste vijf minuten van de eerste helft komt Heracles langzaam onder het juk van Emmen uit en slaagt het erin weer een enkele aanval op te zetten. Aan het eind van de eerste helft komt Heracles goed weg. Bij een corner van de Drentenaren wordt zelfs achter elkaar de paal en de lat geraakt. Met een 0-0 ruststand zoeken de teams de kleedkamer op.

Twijfelachtige penalty
Ook in de tweede helft is Emmen veel in de aanval. Dat levert de nodige kansen op. In de 53ste minuut is er eindelijk een kans voor Heracles via een sterk afstandsschot van Schoofs welke met de nodige moeite gepakt kan worden door de keeper. Drie minuten later wijst scheidsrechter Kamphuis aan de andere kant van het veld naar de middenstip omdat De Leeuw zich heel makkelijk laat vallen in het strafschopgebied. De spits mag daarna zelf de penalty nemen en brengt de stand op 1-0.
Trainer Wormouth brengt meteen twee wissels waaronder, de van zijn blessure herstelde, Azzaoui. Bakis wordt eruit gehaald, die met gebaar duidelijk laat zien daar niet blij mee te zijn. Emmen blijft de aanval zoeken maar tot echt gevaar komt het niet. Heracles lukt het nauwelijks om een aanval op te zetten. Veelvuldig wordt de bal ingeleverd bij de tegenstander. In de 75ste minuut weet Vloet zich via een combinatie in het 16-metergebied te dringen maar zijn schot van dichtbij vliegt over.

Vloet scoort uit penalty
Een paar minuten later komt de keeper van FC Emmen ver uit waarbij hij Kutucu in het strafschopgebied met een soort karatetrap raakt. Scheidsrechter Kamphuis wordt door de VAR gevraagd om naar de beelden te kijken. Dat levert Heracles een penalty op en de keeper krijgt een gele kaart waar het rood had moeten zijn. Vloet brengt de stand op 1-1. Nog geen minuut later ligt Vloet geblesseerd op het veld. Bij een duel schiet het in zijn rug en moet hij gewisseld worden. In de 88ste minuut speelt De Leeuw zich vrij van Rente en probeert het met een afstandsschot. De bal eindigt via de lat achter Blaswich en komt Emmen op een 2-1 voorsprong. Emmen raakt op drift. Heracles wordt weg gespeeld en in de 91ste minuut maakt De Leeuw zijn derde doelpunt: 3-1. Heracles verliest belangrijke punten in de strijd om de play-offs en Emmen kan juichen.

FC Emmen-Heracles Almelo 3-1
Score: 58. 1-0 De Leeuw, 82. 1-1 Vloet, 89. 2-1 De Leeuw. 91. 3-1 De Leeuw.
Scheidsrechter: Kamphuis
Heracles: Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, De La Torre, Vloet (Kiomourtzoglu), Schoofs, Lunding (Azzaoui), Bakis (Kutucu), Burgzorg (Szöke)
Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Veendorp, Cavlan, Vlak (La Torre), Pena (De vos), Bernadou (Ben Moussa), K. Frei, De Leeuw, Adzic (Gladon)