Heracles op koers richting play-offs

Zaterdag 10 april 2021
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II sprak trainer Wormouth over een-must-win-wedstrijd. De Heracles-spelers luisterden goed naar hun trainer en wonnen met 4-0. Twee doelpunten werden in de eerste helft gescoord door Bakic. Meteen na de rust scoorde Pröpper en bracht daarmee de stand op 3-0. Vloet zorgde in de 76ste minuut voor de 4-0. Hierdoor houden de Almeloërs alle kans op deelname aan de play-offs.

Snelle voorsprong
De wedstrijd is net vijf minuten oud wanneer Heracles een corner mag nemen. Bakis kopt de bal vanuit de voorzet prima in waarmee hij de Almeloërs op een snelle 1-0 voorsprong brengt. Heracles laat zich daarna enigszins inzakken waardoor de Tilburgers wat meer in balbezit komen. Dat zorgt in de 10e minuut voor een kans van Willem II om de stand gelijk te trekken maar de bal wordt door de aanvaller vlak voor het doel van Blaswich gemist. Heracles komt met de schrik vrij.

Weer Bakic
Heracles laat de bal rond gaan maar komt tot geen enkele aanval. Wanneer Willem II de bal eindelijk een keer weet te onderscheppen, kunnen de Tilburgers richting het doel van Blaswich. Zij zijn echter niet in staat om gevaar te stichten. Omdat ook Heracles niet verder komt dan het middenveld, is er niet echt veel te beleven. In de 20ste minuut is dan toch even schrikken wanneer de bal via Knoester net naast het doel van Blaswich gaat. Bij een terugspeelbal van Propper, die zijn 100ste officiële wedstrijd speelt, mist Blaswich de bal volledig en heeft Heracles het geluk dat de bal voor het doel langs gaat en opgepikt wordt door een ploeggenoot. Onverwacht komt Heracles in de 37ste minuut op een 2-0 voorsprong. Lunding komt langszij en geeft een assist op Bakic die de bal achter de keeper schiet en daarmee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoort.

Tweede helft start goed
De tweede helft is net begonnen wanneer Pröpper na een voorzet van Vloet met een prachtige kopbal de 3-0 scoort. Heracles komt wat vaker bij het doel van de tegenstander. Zo kan Lunding vrij optrekken maar komt op de rand van de 16 meter ter val. De scheidsrechter ziet daar geen overtreding in. Even later wederom een aanval van de Almeloërs maar ook deze is niet succesvol. In de 67ste minuut slaagt de tegenstander erin om eindelijk een schot op het Almelose doel af te leveren. Blaswich heeft geen moeite met deze bal. Twee minuten later komt Willem II weer vlak voor het doel van de Almeloërs en weet zelfs een corner te krijgen. Deze levert geen gevaar op.

Een schot van De La Torra aan de andere kant van het veld, gaat via de handen van de keeper net over het doel. In de 76ste minuut is het dan weer raak. Na een voorzet van Schoofs kan Vloet geheel vrijstaand de bal in het doel schieten: 4-0. Willem II krijgt via een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied nog een kans maar de bal belandt via de paal over de achterlijn.
Heracles kan met een tevreden gevoel van het veld af gaan. De belangrijke punten zijn in Almelo gebleven.

Heracles - Willem II 4-0 (2-0)
Score: 6. Bakis 1-0, 38. Bakis 2-0, 46. Pröpper 3-0, 77. Vloet 4-0
Heracles: Blaswich; Fadiga, Pröpper, Knoester, Quagliata; De La Torre (79. Kiomourtzoglou), Vloet, Schoofs (85. Ibrahimoglu); Lunding (71. Bijleveld), Bakis (71.Sierra), Burgzorg (79. Kutucu).
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Owusu (Willem II)