Vloet in Den Haag opvolger van Weghorst

Donkere wolken pakten zich zaterdagavond letterlijk en figuurlijk boven het stadion van Ado Den Haag. De Chinese eigenaar die niet betaalt. De plek op de ranglijst die er voor ADO niet goed uitziet. Voor Heracles dé uitdaging om eindelijk eens drie punten mee te nemen uit de hofstad. De Almeloërs slaagden daar de afgelopen vijf jaar niet in. Het was Wout Weghorst die in Den Haag de laatste winnende treffer maakte voor Heracles.
De openingstreffer van Fardiga wordt net als tegen PEC Zwolle wegens buitenspel afgekeurd. In de 67ste minuut komt ADO op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van de ongelukkige Fardiga. Met een prachtig afstandsschot weet Vloet echter in de 82ste minuut de winnende treffer te scoren en wordt daarmee de opvolger van Weghorst als matchwinnaar in Den Haag

Heracles begint vanaf de aftrap aanvallend. Twee aanvallen achter elkaar in de eerste minuten leveren echter geen gevaar op. Een volgende aanval beginnend bij Fardiga kan door de Haagse doelman zonder moeite gepakt worden. In de 7e minuut wordt een hoekschop weggegeven aan ADO. Blaswich lukt het niet de voorzet te pakken maar via Schoofs kan de bal nog net weggewerkt worden voor een Haagse aanvaller. Even later wordt er een mooie aanval opgezet door Vloet, die na een combinatie met Azzaoui uiteindelijk in de handen van de Haagse keeper schiet. Door de harde wind in de rug zijn de passes van de Almeloërs vaak te hard en komen ze niet aan. Ook corners worden meegenomen door de harde wind en draaien rechtstreeks in de handen van de keeper.

In de 23ste minuut krijgt Burgzorg in buitenspelpositie een grote kans vlak voor het doel. De bal gaat echter hoog over. ADO komt nauwelijks bij het doel van Blaswich. In de 32ste minuut is er een zeldzame aanval van de Hagenezen maar het afstandsschot gaat ver naast het doel van Blaswich. Daarna zet ADO meer druk en komen de Hagenezen vaker richting het doel. Bij één van die aanvallen weet Pröpper net als bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle de bal weer vlak voor de lijn weg te werken. De teams zoeken de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft. Doelpunt Fardiga afgekeurd
In de 48ste minuut is er een grote kans voor Heracles. Via Vloet en Azzaoui komt de bal bij Bakic die stuit op de keeper. Wederom slaagt de spits er niet in de bal langs de keeper te krijgen. Drie minuten later is er weer een mooie combinatie. Dit keer tussen Vloet en Schoofs maar ook dit leidt niet tot een doelpunt. De derde keer is het scheepsrecht. Het is Fardiga die de bal van Burgzorg krijgt en vervolgens scoort. Het is weer lang wachten op de goedkeuring van de VAR. En weer wordt er een doelpunt van Fardiga door de VAR afgekeurd, net als tijdens de vorige wedstrijd. Burgzorg stond volgens de VAR buitenspel. Heracles is daarmee koploper bij afgekeurde doelpunten wegens buitenspel.

Weer pech voor Fardiga
Heracles blijft doorgaan met aanvallen en ADO komt er nauwelijks meer aan te pas. In de 64ste minuut komt de rechtsbuiten van ADO echter tot ver in het strafschopgebied waar hij bij een duel met Quagliata ten val komt. Gelukkig voor Heracles ziet de scheidsrechter daar geen overtreding in. In de 67ste minuut komt ADO zelfs op voorsprong. Na een discussie met de scheidsrechter over een inworp staat een aantal spelers van ADO geheel vrij. De bal belandt via de voet van Fardiga in het Almelose doel: 1-0.
In de 72ste minuut komt de verdiende gelijkmaker. Bakic krijgt de bal van Azzoui. Met een korte draai weet de spits de bal in het net te krijgen. 1-1. De wedstrijd ligt ineens weer open. Een afstandsschot van ADO gaat net over. Het spel gaat daarna heen en weer en beide teams creëren kansen.

Vloet doet het weer
In de 82ste minuut is er een prachtig afstandsschot van Vloet welke langs de keeper in het doel vliegt: 2-1. ADO probeert in de 86ste minuut hetzelfde maar deze wordt gekeerd door Blaswich. De laatste minuten wordt het nog even billenknijpen voor de Almeloërs. Maar liefst zes minuten worden er bijgeteld. Blaswich ziet de ene aanval na de andere aanval voor zich. De tegenstander weet echter niet meer te scoren. In de laatste minuut kan Kutucu alleen richting het doel van ADO opstomen maar krijgt de bal niet onder controle. De bal komt bij Vloet die tegen de paal schiet. Hierna fluit de scheidsrechter af.

Na vijf jaar is er dan voor de Almeloërs eindelijk eens een overwinning in Den Haag.

ADO Den Haag - Heracles 1-2 (0-0).
Score: 68. Fadiga 1-0 (eigen doelpunt), 72. Bakis 1-1, 83. Vloet 1-2.
ADO Den Haag: Fraisl, Van Ewijk, Amofa, Pinas, Famila-Castillo (89. Del Fabro), Vejinovic (62. Gomelt), El Khayati (62. Mokhtar), Goossens (81. Arweiler), Besuijen, Kramer, Kishna (62. Adekanye).
Heracles: Blaswich, Fadiga, Pröpper, Rente, Quagliata, Schoofs, De la Torre (91. Knoester), Vloet, Azzaoui (80. Kutucu), Bakis (80. Kiomourtzoglou), Burgzorg (95. Szöke).
Scheidsrechter: Martens
Geel: Famila-Castillo, Vejinovic, Van Ewijk, Adekanye, Kramer (ADO), Azzaoui (Heracles).
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles op koers richting play-offs

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II sprak trainer ...

Komende drie wedstrijden Heracles belangrijk

Nog zes wedstrijden te spelen in de eredivisie en die zijn v...

PSV maatje te groot voor Heracles

Heracles heeft de lastige uitwedstrijd tegen PSV verloren. I...

Seizoen Ismail Azzaoui voorbij

Middenvelder Ismail Azzaoui komt wellicht het huidige seizoe...

Formele opzegging contracten Heracles

Heracles Almelo heeft formeel de contracten van een aantal s...

Last minute doelpunt Heracles in oefenduel

We raken er aan gewend dat Heracles Almelo in de laatste min...

Heracles en Sparta opnieuw gelijk

Heracles begon aan de wedstrijd met dezelfde opstelling als ...

Luca de la Torre opnieuw international

Het is niet de eerste keer dat Luca de la Torre wordt opgero...

Peter Reekers niet langer Heraclied

Het duurt nog een tiental wedstrijden maar dan zoekt assiste...

Heracles klopt FC Twente in oefenmatch

Twee min of meer reserveteams van Heracles Almelo en FC Twen...

Vloet in Den Haag opvolger van Weghorst

Donkere wolken pakten zich zaterdagavond letterlijk en figuu...

Wormuth wil met Heracles Europa in

Frank Wormuth is ook komend seizoen trainer van Heracles Alm...

Heracles krijgt loon naar werken

Heracles heeft de tweede derby op rij gewonnen. Op eigen erf...

Heracles met ROC en MST richten Fitgame op

Frank Wormuth en conditietrainer Colin de Graaf krijgen een ...

Heracles kiest nieuwe bestuursleden

Bestuurslid Hans Golbach vertrekt per 1 juli uit het bestuur...

Sfeeracties supporters Heracles rondom derby

Een aantal uren voordat de derby op het punt van beginnen st...

Twentse derby eindigt in gelijk spel

De Twentse derby is onbeslist geëindigd. In het Erve Asito ...

Derby pakketten Heracles - FC Twente uitgedeeld

Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de wedstr...

Heracles wijkt voor RKC

Heracles heeft in Waalwijk de wedstrijd tegen de plaatselijk...

Van der Water per direct naar Orlando City

De handtekening ontbreekt nog maar toch is Silvester van der...
© 1986 - 2021 Stichting Lokale Omroep Almelo