Vloet in Den Haag opvolger van Weghorst

Zaterdag 13 maart 2021
Donkere wolken pakten zich zaterdagavond letterlijk en figuurlijk boven het stadion van Ado Den Haag. De Chinese eigenaar die niet betaalt. De plek op de ranglijst die er voor ADO niet goed uitziet. Voor Heracles dé uitdaging om eindelijk eens drie punten mee te nemen uit de hofstad. De Almeloërs slaagden daar de afgelopen vijf jaar niet in. Het was Wout Weghorst die in Den Haag de laatste winnende treffer maakte voor Heracles.
De openingstreffer van Fardiga wordt net als tegen PEC Zwolle wegens buitenspel afgekeurd. In de 67ste minuut komt ADO op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van de ongelukkige Fardiga. Met een prachtig afstandsschot weet Vloet echter in de 82ste minuut de winnende treffer te scoren en wordt daarmee de opvolger van Weghorst als matchwinnaar in Den Haag

Heracles begint vanaf de aftrap aanvallend. Twee aanvallen achter elkaar in de eerste minuten leveren echter geen gevaar op. Een volgende aanval beginnend bij Fardiga kan door de Haagse doelman zonder moeite gepakt worden. In de 7e minuut wordt een hoekschop weggegeven aan ADO. Blaswich lukt het niet de voorzet te pakken maar via Schoofs kan de bal nog net weggewerkt worden voor een Haagse aanvaller. Even later wordt er een mooie aanval opgezet door Vloet, die na een combinatie met Azzaoui uiteindelijk in de handen van de Haagse keeper schiet. Door de harde wind in de rug zijn de passes van de Almeloërs vaak te hard en komen ze niet aan. Ook corners worden meegenomen door de harde wind en draaien rechtstreeks in de handen van de keeper.

In de 23ste minuut krijgt Burgzorg in buitenspelpositie een grote kans vlak voor het doel. De bal gaat echter hoog over. ADO komt nauwelijks bij het doel van Blaswich. In de 32ste minuut is er een zeldzame aanval van de Hagenezen maar het afstandsschot gaat ver naast het doel van Blaswich. Daarna zet ADO meer druk en komen de Hagenezen vaker richting het doel. Bij één van die aanvallen weet Pröpper net als bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle de bal weer vlak voor de lijn weg te werken. De teams zoeken de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft. Doelpunt Fardiga afgekeurd
In de 48ste minuut is er een grote kans voor Heracles. Via Vloet en Azzaoui komt de bal bij Bakic die stuit op de keeper. Wederom slaagt de spits er niet in de bal langs de keeper te krijgen. Drie minuten later is er weer een mooie combinatie. Dit keer tussen Vloet en Schoofs maar ook dit leidt niet tot een doelpunt. De derde keer is het scheepsrecht. Het is Fardiga die de bal van Burgzorg krijgt en vervolgens scoort. Het is weer lang wachten op de goedkeuring van de VAR. En weer wordt er een doelpunt van Fardiga door de VAR afgekeurd, net als tijdens de vorige wedstrijd. Burgzorg stond volgens de VAR buitenspel. Heracles is daarmee koploper bij afgekeurde doelpunten wegens buitenspel.

Weer pech voor Fardiga
Heracles blijft doorgaan met aanvallen en ADO komt er nauwelijks meer aan te pas. In de 64ste minuut komt de rechtsbuiten van ADO echter tot ver in het strafschopgebied waar hij bij een duel met Quagliata ten val komt. Gelukkig voor Heracles ziet de scheidsrechter daar geen overtreding in. In de 67ste minuut komt ADO zelfs op voorsprong. Na een discussie met de scheidsrechter over een inworp staat een aantal spelers van ADO geheel vrij. De bal belandt via de voet van Fardiga in het Almelose doel: 1-0.
In de 72ste minuut komt de verdiende gelijkmaker. Bakic krijgt de bal van Azzoui. Met een korte draai weet de spits de bal in het net te krijgen. 1-1. De wedstrijd ligt ineens weer open. Een afstandsschot van ADO gaat net over. Het spel gaat daarna heen en weer en beide teams creëren kansen.

Vloet doet het weer
In de 82ste minuut is er een prachtig afstandsschot van Vloet welke langs de keeper in het doel vliegt: 2-1. ADO probeert in de 86ste minuut hetzelfde maar deze wordt gekeerd door Blaswich. De laatste minuten wordt het nog even billenknijpen voor de Almeloërs. Maar liefst zes minuten worden er bijgeteld. Blaswich ziet de ene aanval na de andere aanval voor zich. De tegenstander weet echter niet meer te scoren. In de laatste minuut kan Kutucu alleen richting het doel van ADO opstomen maar krijgt de bal niet onder controle. De bal komt bij Vloet die tegen de paal schiet. Hierna fluit de scheidsrechter af.

Na vijf jaar is er dan voor de Almeloërs eindelijk eens een overwinning in Den Haag.

ADO Den Haag - Heracles 1-2 (0-0).
Score: 68. Fadiga 1-0 (eigen doelpunt), 72. Bakis 1-1, 83. Vloet 1-2.
ADO Den Haag: Fraisl, Van Ewijk, Amofa, Pinas, Famila-Castillo (89. Del Fabro), Vejinovic (62. Gomelt), El Khayati (62. Mokhtar), Goossens (81. Arweiler), Besuijen, Kramer, Kishna (62. Adekanye).
Heracles: Blaswich, Fadiga, Pröpper, Rente, Quagliata, Schoofs, De la Torre (91. Knoester), Vloet, Azzaoui (80. Kutucu), Bakis (80. Kiomourtzoglou), Burgzorg (95. Szöke).
Scheidsrechter: Martens
Geel: Famila-Castillo, Vejinovic, Van Ewijk, Adekanye, Kramer (ADO), Azzaoui (Heracles).
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

PEC - Heracles interessant onderonsje

Opnieuw staat er een mooie Overijsselse derby op het program...

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...

Nipt verlies Heracles tegen dominant FC Utrecht

In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen F...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo