Heracles krijgt loon naar werken

Zondag 7 maart 2021
Heracles heeft de tweede derby op rij gewonnen. Op eigen erf werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen. Ditmaal geen Twentse derby zoals vorige week tegen FC Twente, maar wel een Overijsselse derby tegen de Blauwvingers uit Zwolle, beter bekend als PEC. Op de ranglijst ontliepen de beide teams elkaar vooraf nauwelijks; beiden in het rechter rijtje met een verschil van drie punten in het voordeel van Heracles. Voor PEC coach Konterman, de opvolger van de heengezonden Stegeman, was de wedstrijd bijzonder omdat hij debuteerde als hoofdtrainer.

De bal wil er niet in
Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Nijhuis al een eerste kans voor PEC. Op aangeven van Manuel schiet Saymak op de benen van een Almelose verdediger. De betere kansen blijven op dat moment voor de Zwollenaren die met goed combinatiespel regelmatig door de Almelo verdediging snijden. Na een kwartier spelen een drietal mogelijkheden voor Bakis om namens Heracles de score te openen, maar geen van de kansen wordt door hem verzilverd. Bakis blijft grossieren in het missen van kansen waardoor de wedstrijd doelpuntloos blijft. Ook clubtopscoorder Vloet meldt zich aan het front maar ook hij kan het verschil niet maken. De betere kansen blijven voor Heracles maar tot de rust leidt dit niet tot doelpunten. Zelfs een doelpunt van Fadiga in de blessuretijd van de eerste helft wordt door Nijhuis afgekeurd i.v.m. buitenspel

Eindelijk gerechtigheid
In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend Heracles; een stug verdedigend PEC en dus geen doelpunten. Na een kwartier wordt de ban gebroken en komt Heracles eindelijk op de welverdiende voorsprong. Vloet zet een een-twee op met Quagliata en jaagt de bal vervolgens achter Zwolle keeper Mous. De vreugde in het Almelose kamp is van korte duur. Zeer korte duur, want 2 minuten later brengt Saymak de ploegen weer op gelijke hoogte. Even later denkt Heracles wederom op voorsprong te komen maar het doelpunt van Burgzorg wordt afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd nog een reusachtige kans voor PEC maar Ghoochannejhad en Van Duinen krijgen de bal niet over de doellijn. In het restant van de wedstrijd blijft Heracles aandringen, en in blessuretijd krijgt het dan toch loon naar werken. Lunding pompt de bal in de 16 en De la Torre kopt de bal binnen. Een verdiende 2-1 overwinning is het gevolg. Zatâhdag rès Heâhacles af naah De Haag. Om kwagt voâh zeive (18:45) wogt d'r afgetrap teige Adau.

7-3-2021 14:30 uur Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-1 (0-0)
61. 1-0 Vloet, 63. Saymak, 92. De la Torre.
Heracles Almelo Blaswich (GK),Fadiga (Breukers/87), Pröpper © (Knoester/87), Rente, Quagliata, De la Torre, Vloet, Schoofs, Azzaoui (Kutucu/79),Bakis (Lunding/71), Burgzorg
PEC Zwolle Mous (GK), van Polen ©, Lam, Kersten, Paal, Strieder (Nakayama/22), Saymak (Reijnders/67), Clement, Misidjan (van Duinen/80), Buitink (Ghoochannejhad/80), Manuel (Pherai/80).