Heracles weet Ajax niet te verrassen

Zaterdag 13 februari 2021
In het ijskoude Erve Asito start Heracles met Bijleveld in de basis in plaats van Van der Water. Vanwege die kou was de aanvangstijd van de wedstrijd vervroegd naar 18.45 uur. Heracles begint prima aan de wedstrijd. De Almeloërs krijgen een aantal kansen. Toch komt Ajax in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Klaassen. Heracles heeft gedurende de eerste helft het meeste balbezit maar dit levert geen doelpunten op. In de tweede helft gebeurt er weinig opzienbarends. Beide teams slagen er niet in gevaarlijke kansen te creëren. Maar in de 78ste minuut is het weer Klaassen die met zijn kopbal de voorsprong weet uit te breiden tot 0-2. De Almeloërs slagen er niet in om de Amsterdammers te verrassen en kunnen daardoor geen punten bijschrijven.

Eerste helft. Goede start Heracles
Vanaf het beginsignaal zet Ajax even flink druk en komen de Amsterdammers dicht bij het Almelose doel. Heracles verovert met moeite de bal. Een mooie pass vanaf het middenveld richting de buitenkant wordt opgepikt door Burgzorg. Hij speelt zich vrij en levert een prima pass op Bijleveld maar diens schot gaat net naast het doel. Heracles start voortvarend en het lukt de Almeloërs een paar keer dicht bij doelman Stekelenburg te komen. Een vrije trap van Bijleveld zorgt voor chaos in het Amsterdamse doelgebied. De bal kan dan nog net weggewerkt worden. Ajax heeft het in de beginfase moeilijk met de aanvallen van Heracles. Het lukt Azzaoui op een mooie wijze Blind te omspelen en dan moet Stekelenburg handelend optreden. Dit levert een corner op maar deze wordt gepakt door de Amsterdamse doelman.

Doelpunt Ajax na goedkeuring VAR
Ondanks het goede spel van Heracles is het toch is het Ajax dat in de 14e minuut scoort. Breukers krijgt een hand in het gezicht van Tadic en is na deze overtreding even uitgeschakeld. Tadic mag door en speelt de bal op Klaassen die vrij kan inschieten. 0-1. De VAR bekijkt de situatie langdurig, ook vanwege mogelijk buitenspel, maar het doelpunt wordt uiteindelijk goedgekeurd. Na een overtreding van Rente op Tadic krijgt Ajax even later een vrije trap. De bal wordt voorgezet maar levert geen gevaar op. Heracles blijft aanvallen en maakt het Ajax niet makkelijk. De Almeloërs weten telkens goed uit te komen en hebben het meeste balbezit. Het lukt ze echter niet het balbezit in kansen om te zetten. Ajax komt aan de andere kant nauwelijks voor het doel van Blaswich. De verdediging van Heracles heeft de zaakjes goed onder controle. In de 43ste minuut komt Heracles even goed weg wanneer Klaasen na een voorzet richting het doel kopt. Deze kan net weggewerkt worden. Vlak voor rust krijgt Heracles een grote kans om gelijk te komen. Een voorzet van Bijleveld gaat langs Burgzorg en ook Azzaoui kan de bal net niet raken. Met een 0-1 achterstand wordt de kleedkamer opgezocht.

Tweede helft Gevaar van Klaassen
Kort na het begin van de tweede helft krijgt Vloet een vrije trap na een overtreding op Burgzorg. De bal komt in de korte hoek en kan nog net door Stekelenburg gepakt worden. Heracles heeft moeite om door de verdediging van Ajax te komen. De Amsterdammers proberen de voorsprong uit te breiden. Vooral Klaassen duikt bij de aanvallen gevaarlijk op voor het doel van Blaswich. Toch is het ook nu weer Heracles dat meer in balbezit is. Verder dan de 16-meter komt men echter niet. Dat zorgt ervoor dat het niet echt een aantrekkelijke tweede helft wordt. Even lijkt het of Heracles in de 64ste minuut vrij kan opkomen richting het doel van Ajax maar Vloet struikelt over zijn voeten en verliest daarmee de bal. Er gebeurt weinig bijzonders in de tweede helft. Beide teams creëren geen kansen en het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. Het lukt Heracles maar niet om door de verdediging van Ajax te komen. Ajax probeert het met snelle uitvallen maar de Almelose verdediging is alert . Toch is het in de 78ste minuut weer Klaassen die een gaatje weet te vinden en met zijn kopbal, via het lichaam van Haller de 0-2 scoort. Schoofs probeert kort daarna via een kopbal doelman Stekelenburg te verrassen maar die slaagt er net in de bal te pakken. Heracles probeert het nog wel maar het lukt ze niet de bal achter Stekelenburg te krijgen. Er kunnen geen punten bijgeschreven worden.

Score: 14. Klaassen 0-1, 79. Haller 0-2

Opstelling: Heracles: Blaswich; Breukers, Quagliata, Pröpper, Rente, Bijleveld (64.Van der Water),, Schoofs, De la Torre, Azzaoui, Vloet (64. Kutucu) Burgzorg