Heracles trekt overwinning over de streep

Vrijdag 5 februari 2021
Heracles Almelo heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in het diepe zuiden gewonnen. In Sittard werd het 0-1. Een stand die reeds bij de rust op de borden stond. Coach Wormuth was met een bijna fitte selectie afgereisd. Alleen Van der Water ontbrak door een spierblessure. Voor Kutucu was een basisplaats weggelegd. De beide nieuwelingen, Ibrahimoglu en Sierra, waren nog niet toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Heracles was belust op revanche aangezien de thuiswedstrijd in december tegen de Limburgers verloren ging.

Goed herstel na matig begin
Fortuna neemt in het begin van de wedstrijd het heft in handen en gunt Heracles weinig ruimte om er uit te komen. Het overwicht resulteert na 10 minuten in een vrije trap voor Fortuna, na een overtreding op Rota, net buiten de zestien. Het schot van Cox gaat echter rakelings over. Gaandeweg krijgt Heracles meer vat op het spel en kan het ook aan aanvallen denken. De wedstrijd komt meer in evenwicht en beide ploegen kiezen waar mogelijk de aanval. Burgzorg is halverwege de eerste helft op links op weg naar iets moois, maar hij wordt hinderlijk onderbroken door Janssen die daarvoor geel ontvangt van scheidsrechter Pérez. 10 minuten voor rust de beste kans tot dan toe voor de gasten, maar in de kluts treft de bal geen doel. Even later is het dan toch raak. De la Torre wordt door Azzaoui weggestuurd en hij weet met een uiterste krachtinspanning de bal net voor de achterlijn terug te leggen op Vloet die in de korte hoek Van Osch verrast. De geest is uit de fles en de kansen rijgen zich aaneen, echter zonder verdubbeling van de stand. Met een terechte 0-1 voorsprong zoeken de Heraclieden de thee op.

Overwinning over de streep getrokken
Na 5 minuten in de tweede helft wordt Blaswich op de proef gesteld door Seuntjens, maar zijn uithaal belandt op de vuisten van Blaswich. Ook de hoekschop die daarop volgt zorgt voor gevaar, maar niet voor de gelijkmaker. Fortuna houdt de druk er op onder aanvoering van aanvoerder en oud-Heraclied Rienstra en Heracles blijft in deze fase van de wedstrijd slechts met het nodige kunst en vliegwerk overeind. Burgzorg krijgt vervolgens de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter, oog in oog met Van Osch weet hij de Fortuna keeper niet te verschalken. Pröpper krijgt uit een corner ook een mogelijkheid, maar zijn inzet levert slechts een nieuwe corner op. De engel op de lat boven Blaswich krijgt een hoofdrol bij een aanval van Fortuna. Polter teistert vanuit een volley de lat waarna de bal het veld weer inschiet. De kwaliteit van het spel wordt er niet hoger op, maar de spanning des te meer. Fortuna rammelt nadrukkelijk aan de poort maar Heracles verdedigt manmoedig de voorsprong en loert op de counter. Breukers verrast vanuit een corner vriend, vijand en vooral zichzelf met een ziedend schot vanaf 20 meter dat net over gaat. Met maar liefst 5 minuten extra tijd worden de vuisten nog eenmaal gebald en de billen samengeknepen om de overwinning over de streep te trekken. De wedstrijd eindigt met een vrije trap voor Fortuna in de laatste seconden, maar ook deze treft geen doel. Wederom een uitwedstrijd die in winst wordt omgezet. Wellicht met enig fortuin, maar daarom niet minder welkom. Komende zaterdag wacht thuis de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Ajax.

Fortuna Sittard van Osch (GK), Rota (Kastrati/84), Angha, Janssen (v.d.Buijs/84), Cox, Rienstra ©, Flemming, Tekie (Hansson/73), Semedo, Polter, Seuntjens.
Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers, Rente, Pröpper ©, Quagliata (Hardeveld/80), De la Torre, Schoofs, Azzaoui (Szöke/63), Kutucu (Kiomourtzoglou/63), Vloet (Bijleveld/89), Burgzorg (Knoester/80)