Burgzorg doet het weer

Zaterdag 30 januari 2021
Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met een 1-0 overwinning kunnen afsluiten. Na een goed begin, waarbij de bal zelfs de lat van het Groningse doel raakte, viel Heracles wat terug. Groningen zette meer druk maar in de 23ste minuut was daar ineens Burgzorg die met een mooi schot doelman Padt het nakijken liet. Daarmee was de aanvaller van Heracles tevens matchwinnaar. Heracles kan drie belangrijke punten bijschrijven.

Heracles start tegen FC Groningen met hetzelfde basisteam als tegen PEC Zwolle. Volgens trainer Wormouth: “Never change a gelijkspelend team”. De trainer was zeer tevreden over de eerste helft van de laatst gespeelde wedstrijd. Bij FC Groningen in de basis een bekend gezicht. Mike te Wierik is voor even terug in het voor hem oh zo bekende stadion.

Sterk begin Heracles
Binnen twee minuten maakt FC Groningen al twee flinke overtredingen, op Quagliata en van der Water. Bij de laatste overtreding raakt de bal de lat, bij de toegekende vrije trap. FC Groningen ontsnapt zo aan een vroege achterstand. Meteen daarna weer een kans na een hoekschop. Deze gaat vlak langs het doel van de tegenstander. Een prima openingsfase van Heracles.
Ook Groningen krijgt een scoringskans maar deze leverde slechts een hoekschop op. Blaswich weet die met moeite weg te werken met zijn vuisten. Een snelle uitval even later via Gudmundson die drie man passeert en passt op Leal, zorgt voor gevaar voor het doel van Blaswich. Leal kan vrij op Blawich schieten maar de bal vliegt hoog over. In de 19e minuut ontsnapt Heracles aan een achterstand. Gudmonson loopt Breukers eruit en kan de bal voorzetten. De vrijstaande Larsen schiet maar de voet van Blaswich redt Heracles.

Weer Burgzorg
De Almeloërs hebben het moeilijk met de Groningers die regelmatig gevaarlijk voor het Almelose doel verschijnen. Ze slagen er na het goede begin niet in om zelf kansen te creëren. In de 23ste minuut krijgt Burgzorg echter ineens de bal en kan hij ongehinderd langs Leal alleen op het doel van doelman Padt af. Met een prima schot brengt hij de stand op 1-0. FC Groningen lijkt dan een tijdlang de weg kwijt te zijn wat ervoor zorgt dat Heracles dichter bij het doel van de tegenstander kan komen. Door slordig balverlies levert dat Heracles echter niet veel op. Een omhaal van Van der Water gaat volledig de mist in. De rechtsbuiten speelt toch al niet gelukkig. In de 44ste minuut vliegt een hard schot van De La Torre op de rand van het 16 meter gebied net naast. Een minuut later kan Van der Water vrij opkomen maar zijn schot verdwijnt in de tribune. Heracles gaat de rust in met
een 1-0 voorsprong.

Breukers heeft het lastig
De tweede helft is net begonnen wanneer er weer een overtreding wordt gemaakt op Quagliata. Dan vindt scheidsrechter van Boekel het toch tijd voor een gele kaart. De vrije trap die erop volgt levert Heracles niets op. Breukers heeft het lastig met Gudsmonson. De snelle buitenspeler van Groningen komt geregeld langs de Almelose verdediger en kan soms slechts met een overtreding tegen gehouden worden. In de 54ste minuut krijgt Vloet via een Groningse verdediger de bal in bezit. Zijn voorzet wordt tot een corner verwerkt. Deze bereikt het hoofd van Schoofs wiens kopbal nog net door Padt over het doel weggewerkt kan worden.

Een tijdlang blijft het spel heen en weer gaan en komt het niet tot kansen voor beide teams. In de 67ste minuut wordt een voorzet van Groningen verwerkt tot corner maar ook dit levert geen gevaar op voor de Almeloërs. De bal komt bij Van der Water terecht die richting het Groningse doel kan gaan maar hij strandt op een Groningse verdediger.
In de 72ste minuut draait Burgzorg in het strafschopgebied mooi om zijn tegenstander maar staat daarbij buitenspel. FC Groningen komt daarna veelvuldig dichtbij het Almelose doel waarbij de Almeloërs goed weg komen.

Groningen voert het laatste kwartier de druk op. Heracles moet alle zeilen bij zetten. Telkens is het Pröpper die de ballen voor het doel wegkopt of wegschiet. De verdediger lijkt onvermoeibaar. Groningen blijft doorgaan met de aanvallen op het doel van Blaswich maar de Almelose verdedigers staan hun mannetje. In de 91ste minuut is er bijna de gelijkmaker. Maar de aanval stuit op Blaswich waarbij de Duitse doelman even geblesseerd blijft liggen. In de 94ste minuut lijkt het of Heracles de voorsprong gaat uitbreiden maar de aanval stuit op de Groningse keeper. Dan fluit van Boekel af en kan Heracles drie belangrijke punten bijschrijven.

Heracles – FC Groningen 1-0
23. Burgzorg
Heracles: Blaswich; Breukers, Quagliata, Pröpper, Rente, Vloet, Van der Water, De la Torre, Schoofs, Azzaoui, Burgzorg