Heracles speelt gelijk tegen Zwolle

Dinsdag 26 januari 2021
Tijdens de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heracles. Binnen een minuut stonden de Almeloërs al met 0-1 voor, door een doelpunt van Schoofs. In de 45ste minuut werd de voorsprong tot 0-2 uitgebreid door een doelpunt van Burgzorg. PEC Zwolle kwam in de tweede helft veel sterker voor de dag. Het lukte Misidjan om in de 47ste minuut de 1-2 te scoren. Ghoochannejhad bracht in de 72ste minuut de eindstand op 2-2 waardoor Heracles twee belangrijke punten verloor.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen Heracles de 0-1 scoorde. Via Van der Water kwam de bal bij Vloet die de bal meteen terug speelde op van der Water die op kon komen richting het Zwolse doel. Vervolgens kwam er een prima voorzet van de buitenspeler, waarna Schoofs vrij stond om in het doel te schieten. Blaswich maakte het Propper in de 8ste minuut moeilijk door de bal niet weg te werken maar Pröpper in een lastige hoek aan te spelen. Hierdoor mocht PEC Zwolle een corner nemen. De Zwollenaren waren echter niet in staat om hier wat mee te doen Heracles hield de gelederen goed gesloten. In de 15e minuut kreeg Pröpper een gele kaart toen hij met een overtreding een aanval van PEC Zwolle probeerde te voorkomen.

Slordig balverlies beide partijen
Beide teams leden veel balverlies waardoor er een tijdlang geen echte gevaarlijke aanvallen te zien waren. Heracles probeerde het wel maar kwam niet verder dan net over de middenlijn. Nadat Breukers in de 26ste minuut de bal in de voeten van een Zwollenaar speelde, kreeg Zwolle een eerste serieuze kans. Met een afstandsschot werd keeper Blaswich getest die de bal met zijn vuisten wegwerkte. Meteen daarna kon een aanvaller van de tegenpartij vlak voor de Almelose keeper opduiken. Blaswich was echter net iets eerder bij de bal. In de 30ste minuut kon Heracles via de rechterkant optrekken. Eindelijk weer eens een aanval voor de Almeloërs. Breukers kreeg de bal echter niet goed voor.

Meer druk van Heracles
Vijf minuten later drong Heracles door tot in het 16-meter gebied van Zwolle. Azzaoui wilde de bal op het doel schieten maar werd tijdens het schot geraakt door Van Polen. Hij raakte hierdoor geblesseerd en moest verzorgd worden. De VAR keek of deze overtreding een penalty waard was maar deze werd niet toegekend. Weer vijf minuten later kreeg Heracles een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Vloet speelde op Burgzorg die net naast schoot. Meteen daarna ontsnapte PEC nogmaals aan een grotere achterstand doordat de Zwolse keeper de bal in de voeten speelde van Azzaoui. Die stuitte bij zijn aanval echter op de Zwolse keeper. In de 46ste minuut wederom een grote kans voor Heracles. Bij een vrije trap van Vloet kwam de bal op het achterhoofd van Schoofs die richting het doel kopte. De keeper kon de bal nog net pakken. Meteen daarna kwam Heracles op 0-2 door een doelpunt van Burgzorg na een prachtige pass over 30 meter van Schoofs. De keeper van Zwolle kwam ver uit en Burgzorg kon op afstand in het lege doel van Zwolle schieten. Hierdoor kon Heracles met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft, Zwolle komt dichterbij
In de 47ste minuut kreeg Heracles een vrije schop toegekend . Deze vloog echter ver voor het doel langs. Heracles bleef aandringen en in balbezit. Echter zonder gevaarlijk te worden. In de 49ste minuut lukte het PEC Zwolle onverwacht te scoren. De bal kwam bij een speler van PEC Zwolle terecht die de bal op Mididian passte en die lukte het via Rente de bal langs Blaswich te schieten: 1-2.
In de 51ste minuut had Heracles pech na een corner. De keeper van PEC Zwolle lukte het nog net de bal met zijn vuisten weg te werken. Zwolle zette meer aan en kreeg twee minuten later weer een corner toegekend. De bal kwam bij van der Water terecht. Na een sprint richting het Zwolse doel verloor hij echter de bal. Heracles bleef aandringen maar zonder resultaat.

Billenknijpen voor Heracles
Toch waren de Zwollenaren nadrukkelijker aanwezig dan de eerste helft. Regelmatig kwamen ze gevaarlijk voor het doel van Blaswich. In de 57ste minuut was er een grote kans voor Buitink maar de aanval werd wegens buitenspel afgefloten. Een minuut later draaide een vrije trap van Van der Water net voor het Zwolse doel en voor Burgzorg langs. De corners van PEC Zwolle zorgden voor gevaarlijke situaties. In de 64ste minuut was Heracles met mooie combinaties tussen Burgzorg en Van der Water dicht bij het Zwolse doel. De aanval strandde echter vlak voor de Zwolse keeper. Een minuut later een hard schot van Lam welke op Pröpper stuitte, die een tijdlang geblesseerd op de grond bleef liggen. In de 72ste minuut kwam PEC Zwolle niet onverwacht gelijk.
Ghoochannejhad werd bij een voorzet totaal niet gehinderd door Pröpper en kon vrij voor Blaswich in het doel koppen. 2-2.

Drie minuten later kreeg Heracles een kans met een aanval via Van der Water maar de bal kwam niet bij de vrijstaande spits terecht. Heracles bleef aandringen maar de passes waren niet allemaal nauwkeurig. De Heraclieden hadden soms pech waardoor de aanvallen strandden op de tegenstander. In de 80ste minuut was er weer een grote kans voor Ghoochannejhad maar Blaswich stond op de juiste plaats om de bal te pakken. Voor Heracles was het soms billenknijpen bij de aanvallen van PEC Zwolle. Het lukte Heracles niet meer met snelle uitvallen bij het doel van Zwolle te komen. Omdat het Zwolle ook niet meer lukte om te scoren werd de eindstand 2-2.

PEC Zwolle - Heracles 2-2 (0-2)
1. Schoofs 0-1, 45. Burgzorg 0-2, 47. Misidjan 1-2 , 72. Ghoochannejhad 2-2
Heracles: Blaswich; Breukers, Quagliata (70. Hardeveld), Pröpper, Rente, Vloet, Van der Water (87. Bijleveld), De la Torre, Schoofs, Azzaoui (60. Kutucu), Burgzorg (87. Szöke).