Uitglijder Heracles in Utrecht

Zaterdag 16 januari 2021
Heracles heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 verloren na een 1-0 stand bij rust. De wedstrijd was voor de zwart-witten belangrijk omdat bepaald zou worden of ze naar boven of naar beneden moesten gaan kijken. De thuiswedstrijd werd door Heracles eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen van de Domstedelingen maar dit resultaat bood vanzelfsprekend geen garantie voor een makkelijke wedstrijd. Heracles trainer Wormuth kon niet beschikken over Knoester en Bakboord. Bij Utrecht twee bekenden van Heracles op het wedstrijdformulier: Hoogma en Dalmau.

Utrecht simpel op voorsprong
Direct na het begin een kans voor de gastheren door een misverstand tussen Blaswich en Rente, maar laatstgenoemde loste het op tijd op. Na een kwartier joeg FC Utrecht de kogel bijna door de kerk na een aanval over rechts. Kerk kreeg twee mogelijkheden om af te vuren op Blaswich, maar sleepte er slechts een corner uit. Kerk bleek een kwelgeest voor de Heraclieden want de volgende kans kwam ook van zijn voet en wederom kon de Almelose goalie de bal tot corner verwerken. Na een half uur spelen werd de ban gebroken door Utrecht. Vanuit een vrije trap van Mahler kopte Van de Streek de bal achter Blaswich die daarbij niet helemaal vrij uitging. 5 minuten voor tijd een exact gelijke situatie, maar dit keer kopte Van de Streek de vrije trap van Mahler naast.

Wissels maken het verschil niet
Na rust maar liefst drie verse krachten bij de zwart-witten. Lunding, Azzaoui en De la Torre kregen de taak om voor een omslag in de wedstrijd te zorgen. De eerste kansen in de tweede helft waren voor Utrecht waar Janssen, Van de Streek en Dalmau keeper Blaswich op de proef stelden. Heracles kon hier vrij weinig tegen over stellen en Utrecht kon op zoek naar de verlossende 2-0. Kerk kreeg daar de beste kansen voor maar zijn schot vanaf rechts ging net naast de verre paal en even later werd zijn schot vanaf 20 meter door Blaswich over getikt. 20 minuten voor tijd viel dan toch de 2-0. Blaswich kon de vrije trap van Mahler niet goed verwerken en dan is Dalmau er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Het heilige moeten verdween bij Utrecht en Heracles bleek nauwelijks in staat om de verkleumde Utrecht keeper Oelschlägel aan het werk te krijgen. Hierdoor sleepte de wedstrijd zich naar het einde en was iedereen blij met het eindsignaal van Oostrom.
De komende week hebben de Heraclieden een druk programma. Woensdag de bekerstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam en zaterdag voor de competitie thuis tegen Heerenveen.

Statistieken
FC Utrecht Oelschlägel (GK),Ter Avest (Van der Maarel/70), St.Jago, Janssen ©, Warmerdam, Maher, Van de Streek, Van Overeem, Kerk, Dalmau (Mahi/78), Ramselaar
Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers, Rente, Pröpper ©, Quagliata, Schoofs (Azzaoui/46), Vloet (Bijleveld/83), Kiomourtzoglou, van der Water (Lunding/46), Bakis (Szöke/70), Burgzorg (De la Torre/
46)
Scheidsrechter Oostrom

Kaarten
Geel: Van Overeem, St.Jago (beiden FC Utrecht), Breukers (Heracles)
16-1-2021 20:00 uur FC Utrecht - Heracles Almelo 2-0 (1-0)
31 min. 1-0 Van de Streek, 72 min. 2-0 Dalmau.
Toeschouwers 0 (a.g.v. Covid-19 Lockdown)