Bakic heeft tegen Emmen het doel gevonden!

Dinsdag 12 januari 2021
Volgens trainer Wormuth was voor Heracles de wedstrijd tegen Emmen “een kleine finale” die gewonnen moest worden. En dat is de Almeloërs gelukt. Voor de club én spits Bakic een opluchting. In de 25ste minuut lukte de spits van Heracles het om de 1-0 te scoren en daarmee het eerste doelpunt voor zijn club achter zijn naam te zetten. In de 44ste minuut maakte hij zelfs ook nog de 2-0. Daar bleef het niet bij. In de tweede helft maakte Bakic ook nog eens het derde doelpunt. Vloet maakte de eindstand van 4-0 compleet.

Heracles startte rommelig
De Almeloërs zochten de ruimte en probeerden het doel van Emmen op te zoeken maar het was vooral Emmen dat de eerste minuten dicht bij het doel van haar tegenstander kwam. De club uit Drenthe mocht in de beginfase een paar hoekschoppen achter elkaar nemen en hield zo Heracles onder druk. Toch was er in de 9e minuut ineens een kans voor Heracles, door een foutieve terugspeelpass van een verdediger van Emmen. In de dertiende minuut kon Bakic alleen richting het doel van Telgenkamp oprukken na een goede passe van Burgzorg. Maar wederom lukte het Bakic niet het af te ronden. Hoewel Heracles meer in balbezit kwam slaagden de Almeloërs er niet in om kansen te creëren.

Bakic scoort!
In de 25ste minuut was daar dan eindelijk het moment van Bakic. Vanuit de corner kwam de bal vlak voor Telgenkamp en Bakic lukte het om de bal over de lijn de werken: 0-1. Zijn eerste doelpunt in het Heraclesshirt. Kort daarna leverde een overtreding op de spits een vrije trap op aan de rand van het 16-meter gebied. Het harde schot van Vloet werd zonder probleem door Telgenkamp gepakt.

Heracles voerde de druk op wat zorgde voor meer gevaarlijke momenten voor het doel van Emmen. In de 32ste minuut werkte Telgenkamp het schot van Van der Water met de vuisten tot een corner. Beide clubs speelden daarna een tijdlang slordig met veel balverlies, wat tot opwinding leidde bij trainer Wormuth. Het spel ging een tijdlang heen en weer zonder dat er echte doelpogingen werden ondernomen. In de 44ste minuut was Bakic er ineens weer. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij tussen de benen van Kaplan door en liet de bal in het doel vliegen: 2-0. Met een goed gevoel zochten de Almeloërs de kleedkamer op.

Tweede helft
In de 47ste minuut kwam Van der Water in balbezit. Via een combinatie met de La Torra werd de bal uiteindelijk tot een corner verwerkt. Emmen deed een paar minuten later een doelpoging maar de bal vloog ver over het doel van Blaswich. In de 52ste minuut leek het of Kaplan vrije doorgang had richting het Almelose doel maar door een overtreding van Pröpper werd deze opmars gestopt. Het leverde een vrije trap op voor de Emmenaren. Maar deze kans werd niet door Emmen benut. Emmen zette de eerste minuten meer druk maar was niet in staat om succesvol af te ronden.

En dat is de derde!
Daarna waren het vooral de Almeloërs die in balbezit waren. In de 60ste minuut leed Van der Water slordig balverlies waardoor Emmen in balbezit kwam. Maar ook dit leverde geen gevaar op voor Heracles. In de 63ste minuut was het voor de derde keer Bakic die met zijn schot het doel vond: 3-0.

Vloet
Heracles bleef aanvallen en kansen creëren maar wist ze niet af te ronden. De bal ging net naast, vlak voor een leeg doel langs of stuitte op keeper Telgenkamp. In de 86ste minuut scoorde Vloet met een zuiver schot de 4-0. Heracles kon de laatste minuten rustig uitspelen en opgelucht ademhalen. De drie belangrijke punten bleven in Almelo.