Heracles verliest van Vitesse

Net zoals de zeven voorgaande jaren begon Heracles Almelo de 2e competitiehelft slecht. De Almeloërs verloren met 0-2 van de Arnhemmers. Hoewel de Almeloërs veelvuldig in balbezit waren, trokken ze toch aan het kortste eind. In de 37ste minuut kwam Heracles via een gelukkig doelpunt van Brero op achterstand: 0-1. In de 83ste minuut lukte het Brero nogmaals te scoren en bracht daarmee de eindstand op 0-2.

Record Breukers
Heracles startte met Breukers in de basis. Deze Heraclied speelde zijn 263ste wedstrijd in de eredivisie en vestigde daarmee een record. Hij is de speler die nu de meeste wedstrijden voor de Almelose club speelde.
Al in de 4e minuut liet Tanane zich via een voorzet voor de eerste keer zien. Dit leverde geen gevaar op voor Blaswich. Meteen daarna speelde Burgzorg op van der Water die een afstandsschot op het doel van de Arnhemmers afleverde. Dit schot werd door Pasveer met de vuisten weggewerkt. Vijf minuten later probeerde Vloet het met een zwabberend afstandsschot waarmee Pasveer de nodige moeite had. Blaswich had aan de andere kant moeite met een schot van Tanane en verwerkte deze tot een corner. Heracles veroverde de bal en probeerde naar voren te gaan maar door een overtreding op Vloet werd dat verhinderd.
Vitesse, met oud-Heraclieden Bruns, Tanane en Pasveer in de basis, zette met snelle combinaties even flink druk op Heracles. Toch lukte het Heracles via van der Water zo nu en dan een aanval op te zetten. Gevaar leverde het echter niet op. Het was druk in het strafschopgebied van de Arnhemmers. Het lukte de Almeloërs daardoor niet om een goed schot af te leveren.

Veel overtredingen
Bakis ging in de 27ste minuut vol op de enkel van Tanane staan en dat leverde hem een terechte gele kaart op. Vitesse probeerde met veel kleine overtredingen het spel van de Almeloërs te ontregelen. Telkens lag er een speler van Heracles op de grond en kregen de Almeloërs een vrije trap toegekend. In de 37ste minuut kwam Vitesse met geluk op 0-1. De bal kwam bij Bero en zijn half mislukt schot rolde via Kiomourtzoglu en Pröpper precies in de hoek van het doel.

Tweede helft Tanane onzichtbaar
Vanaf de aftrap ging Vitesse meteen in de aanval. Blaswich wist het afstandsschot van Wittek echter goed te pakken. Tijdens de tweede helft ging het spel heen en weer. Voor de Almeloërs was het een geluk dat Tanane zijn vizier niet op scherp had. De belangrijke speler van Vitesse was niet echt gevaarlijk aanwezig. Een schot van Quagliata vanaf de zijkant draaide voor Pasveer langs, die zijn doel uitkwam. Het schot dat daarna volgde vloog over. Na een vrije trap van Heracles kwam de bal bij Vitesse terecht waarna de Arnhemmers razendsnel uitkwamen. Breukers wist de bal nog net te verwerken tot een corner. Deze leverde geen gevaar op voor de Almeloërs. Heracles bleef het doel zoeken van Vitesse maar door veelvuldig balverlies was er geen gevaarlijke aanval te zien. In de 67ste minuut was Heracles dan toch dicht bij het doel van de Arnhemmers. Via een voorzet van Quagliata kwam in de 67ste minuut de bal bij van der Water maar Pasveer wist de bal net iets eerder te bemachtigen. Heracles zorgde daarna twee keer kort achter elkaar voor gevaar voor het Arnhemse doel, maar een doelpunt leverde dat niet op.

Blessure Rente
Het spel werd er niet aantrekkelijker op. Beide clubs slaagden er niet in om dicht bij het doel van de tegenstander te komen. Men stuitte op de verdediging met balverlies als gevolg. Passes waren onnauwkeurig en kwamen niet aan. In de 77ste minuut mocht Heracles een corner nemen. Deze kwam in de handen van Pasveer. In de 82ste minuut zat Rente ineens met een pijnlijk gezicht op het veld en vroeg om een wissel. Hij werd vervangen door Knoester. Vitesse kwam een minuut later met een snelle aanval dwars door het midden vlak voor het doel van Blaswich. Het lukte Bero wederom te scoren en daarmee kwamen de Arnhemmers op een 2-0 voorsprong wat ook meteen de eindstand was.

Heracles - Vitesse 0-2 (0-1)
Score: 38. Pröpper (ed) 0-1, 83. Bero 0-2
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rente (83. Knoester), Pröpper, Quagliata, Schoofs (59. Schoofs), Vloet, Kiomourtzoglou, Van der Water (87. Lunding), Bakis (59. Szöke), Burgzorg (59. Azzaoui)
Gele kaarten: Bruns (Vitesse), Bakis, Kiomourtzoglou, Lunding (Heracles),
Scheidsrechter: Makkelie
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Wormuth wil met Heracles Europa in

Frank Wormuth is ook komend seizoen trainer van Heracles Alm...

Heracles krijgt loon naar werken

Heracles heeft de tweede derby op rij gewonnen. Op eigen erf...

Heracles met ROC en MST richten Fitgame op

Frank Wormuth en conditietrainer Colin de Graaf krijgen een ...

Heracles kiest nieuwe bestuursleden

Bestuurslid Hans Golbach vertrekt per 1 juli uit het bestuur...

Sfeeracties supporters Heracles rondom derby

Een aantal uren voordat de derby op het punt van beginnen st...

Twentse derby eindigt in gelijk spel

De Twentse derby is onbeslist geëindigd. In het Erve Asito ...

Derby pakketten Heracles - FC Twente uitgedeeld

Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de wedstr...

Heracles wijkt voor RKC

Heracles heeft in Waalwijk de wedstrijd tegen de plaatselijk...

Van der Water per direct naar Orlando City

De handtekening ontbreekt nog maar toch is Silvester van der...

Heracles verwent supporters opnieuw

De jaarkaarthouders van Heracles Almelo worden komende week ...

Heracles weet Ajax niet te verrassen

In het ijskoude Erve Asito start Heracles met Bijleveld in d...

Heracles trekt overwinning over de streep

Heracles Almelo heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in ...

Heracles Almelo actief laatste dag transfermarkt

Vlak voor het sluiten van de transfer-window wist Heracles A...

Heracles Almelo verhuurt Jeremy Cijntje

Het komt niet zo vaak voor dat Heracles Almelo een van z'n s...

Burgzorg doet het weer

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met een ...

Heracles contracteert middenvelder

Melih Ibramoglu is de komende 3,5 jaar Heraclied met een ext...

Heracles contracteert Melih Ibrahimoglu

Heracles Almelo heeft Melih Ibrahimoglu (20) gecontracteerd....

Heracles speelt gelijk tegen Zwolle

Tijdens de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht vo...

Heracles pakt alsnog overwinning

Heracles heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. Op...

Ahmed Kutucu nieuwe spits Heracles

Ahmed Kutucu is de nieuwe spits Heracles. Hij had de clubs v...
© 1986 - 2021 Stichting Lokale Omroep Almelo