Nieuwjaarsshow Heracles Almelo.

De nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo kon dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Heracles bedacht een oplossing in de vorm van een digitale Nieuwjaarsshow. Er werd vooruitgeblikt op het komende jaar en nog even achterom gekeken naar het voorbije 2020.

De tekst gaat verder onder de video


Algemeen directeur Rob Toussaint, technisch directeur Tim Gilissen, trainer Frank Wormuth en aanvoerder Robin Pröpper waren te gast in de Nieuwjaarsshow, die gepresenteerd werd door Casper Raymakers. Ook Collin Homeijer (voorzitter van Locals 1903) en Jan-Willem Tusveld (eigenaar Visymo) schoven aan. Tal van interessante punten passeerden de revue. Duidelijk is wel dat elke verandering een verbetering moet zijn. Aan bod kwam de voetbalacademie die Heracles Almelo samen met FC Twente runt. Een vijftal spelers koos voor FC Twente en eentje kwam naar de Almeloërs toe. Door het wegvallen van zoveel talent wordt de spoeling dun en moet er weer gebouwd worden aan het aantrekken van talenten. Kijken we op lange termijn dan zijn we op de goede weg. De club wil de komende jaren gestaag doorgroeien en zich niet verliezen aan het oprichten van een BeNe-liga waarin we wedstrijden gaan spelen tegen Belgische clubs. Dit heeft niet de aandacht van het grote publiek dus zien we dat er niet van komen. Ook de KNVB loopt niet over van enthousiasme. Het leeft niet bij Heracles en ook niet bij de Nederlandse clubs.

Rob Toussaint optimistisch over financiële positie

Het spelen zonder publiek levert Heracles Almelo een forse schadepost op. Komt er dit seizoen geen publiek dan is het verlies rond de E. 600.000,- Toch hoopt de Algemeen directeur in maart of april weer publiek toe te kunnen laten in Erve Asito. Een enquête onder de seizoenkaarthouders leerde dat na dit seizoen toch weer 64% opnieuw een seizoenkaart aanschaft. Ook diverse sponsoren zetten een extra stap en daar is de club erg blij mee. Motto van Toussaint: "we moeten het samen doen en werken aan een eenheid, vooral naar buiten toe"

Tim Gilissen houdt vertrouwen in huidige groep spelers.

Op het technische vlak houdt de technisch directeur vertrouwen in de huidige groep spelers. Maar dat betekent niet dat we niet bezig zijn met nieuwe spelers om de productie van ons elftal op te voeren. We zijn niet in de positie om veel geld uit te geven aan transfers en als spelers ook andere aanbiedingen hebben dan kijken ze naar de ranglijst en kiezen voor een club die hoger staat. We zitten te vaak in de wachtkamer. Natuurlijk we missen Cyriel Dessers, Mauro Junior en Lennard Czyborra. Vervanging van dergelijke klasbakken is een moeilijke zaak. Sinan Bakis, Luca de la Torre of Kasper Lunding ontwikkelen zich goed maar hebben nog niet die impact van de spelers die zijn vertrokken. Toch blijven we alert voor een impuls in de winterstop en dat is nodig want in januari spelen we zeven wedstrijden, waarvan vier thuis, en waaronder een zwaar bekerduel in Rotterdam tegen Feyenoord. Tim Gilissen wilde niet ingaan op het gerucht dat Josua Zirkzee van Bayern München in de picture is bij zijn club. Goed ingelichte kringen vermelden het volgende: "Eintracht Frankfurt, 1. FC Köln én Heracles Almelo. Dat zijn de clubs die het normaliter goed ingevoerde Kicker meldt als mogelijke nieuwe bestemmingen voor Joshua Zirkzee. De jonge spits komt bij Bayern München niet aan spelen toe en zou daarom mogen vertrekken. In plaats van een verhuur zou een verkoop ook bespreekbaar zijn". De link is overigens weer niet zo vreemd. Frank Wormuth, de huidige Duitse coach van Heracles, werkte in het verleden als docent bij de Duitse voetbalbond. En laat huidig Bayern-coach Hansi Flick daar nou ook gewerkt hebben als assistent-bondscoach én directeur. Gilissen wil de level hooghouden in januari dus is een dergelijke transfer enorm belangrijk. Na de zware januarimaand gaan we intern de balans opmaken en ons weer voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Alle vertrouwen ook nog bij Frank Wormuth.

Wormuth is een echte trainer die zijn focus heeft gezet op de eerstvolgende wedstrijd en dat is zaterdag Vitesse. Hij noemt de overwinningen in de laatste twee wedstrijden van eminent belang maar heeft nog steeds de pest in van de nederlagen tegen RKC, Fortuna Sittard en VVV Venlo. Dat doet nog erg veel pijn want het was niet nodig geweest. Met publiek erbij was het ook niet gebeurd en hadden we nu hoog gestaan in het linker rijtje. Maar het publiek is er niet en dat is niet leuk maar we moeten het ermee doen. Voor de corona, toen het seizoen plotseling werd afgebroken, stonden we achtste op de ranglijst en ook dit seizoen gokken we op een plaats tussen 8 en 12. Dat veranderd niet!

Robin Propper tevreden man in de selectie.

Aanvoerder Robin Pröpper is tevreden met deze selectie. Natuurlijk, de productie blijft achter meer hij heeft er vertrouwen in dat zich dat dit seizoen ten gunste van de club zal ontwikkelen. Zijn mooiste moment van 2020 was natuurlijk de derde winst op rij tegen Ajax en de overwinning in Enschede op FC Twente. Een afgebroken seizoen is nooit leuk maar we zijn er goed doorheen gekomen. Dit jaar missen we in de winterstop ons trainingskamp maar dat is voor de spelers helemaal niet erg. Het spelen van wedstrijden gaat altijd voor trainen en is ook plezieriger. Voor de staf is het echter een ander verhaal, zij moeten hierop inspelen en dat kost de nodige moeite. Wij als spelers missen het publiek enorm. Het beïnvloed toch de resultaten, vooral in thuiswedstrijden. Wij missen de supporters en zij missen ons.

Wim Samsen neemt afscheid van het bestuur van Heracles Almelo.
Bestuurslid Win Samsen nam tijdens de Nieuwjaarsshow afscheid van het bestuur. Rob Toussaint, die heel veel met Samsen te maken heeft gehad, prees hem voor de inzet en ook voorzitter Hans Bredewoud haalde aan dat de veertien jaar dat Samsen in het bestuur heeft gezeten de club het nodige heeft opgeleverd. Dank aan een echte verenigingsman is dan ook zeer op zijn plaats.Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Derby pakketten Heracles - FC Twente uitgedeeld

Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de wedstr...

Heracles wijkt voor RKC

Heracles heeft in Waalwijk de wedstrijd tegen de plaatselijk...

Van der Water per direct naar Orlando City

De handtekening ontbreekt nog maar toch is Silvester van der...

Heracles verwent supporters opnieuw

De jaarkaarthouders van Heracles Almelo worden komende week ...

Heracles weet Ajax niet te verrassen

In het ijskoude Erve Asito start Heracles met Bijleveld in d...

Heracles trekt overwinning over de streep

Heracles Almelo heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in ...

Heracles Almelo actief laatste dag transfermarkt

Vlak voor het sluiten van de transfer-window wist Heracles A...

Heracles Almelo verhuurt Jeremy Cijntje

Het komt niet zo vaak voor dat Heracles Almelo een van z'n s...

Burgzorg doet het weer

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met een ...

Heracles contracteert middenvelder

Melih Ibramoglu is de komende 3,5 jaar Heraclied met een ext...

Heracles contracteert Melih Ibrahimoglu

Heracles Almelo heeft Melih Ibrahimoglu (20) gecontracteerd....

Heracles speelt gelijk tegen Zwolle

Tijdens de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht vo...

Heracles pakt alsnog overwinning

Heracles heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. Op...

Ahmed Kutucu nieuwe spits Heracles

Ahmed Kutucu is de nieuwe spits Heracles. Hij had de clubs v...

Heracles mist volgende bekerronde nipt

In de achtste finale van de strijd om de KNVB beker is het H...

Voorjaars voetbalschool Heracles van start

Zondagochtend 14 maart staat de eerste training van de Herac...

Uitglijder Heracles in Utrecht

Heracles heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht ...

Bakic heeft tegen Emmen het doel gevonden!

Volgens trainer Wormuth was voor Heracles de wedstrijd tegen...

Heracles verliest van Vitesse

Net zoals de zeven voorgaande jaren begon Heracles Almelo d...

Nieuwjaarsshow Heracles Almelo.

De nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo kon dit jaar niet ...
© 1986 - 2021 Stichting Lokale Omroep Almelo