Heracles verslaat Groningen in Noorderslag

Woensdag 23 december 2020
Heracles heeft in de laatste wedstrijd van dit bizarre jaar de volle buit gepakt. In Groningen werd het 0-1 na een 0-0 stand bij rust. Bij Heracles ontbrak de geblesseerde Bakboord. Groningen kon niet beschikken over Robben en Matusiwa.
Voor de tweede keer in korte tijd trok Heracles noordwaarts. Nadat zondag succesvol met Heerenveen de degens waren gekruist wachtten vanavond de Grunnigers van de plaatselijke FC de Heraclieden op. De wedstrijd was voor FC Groningen een recordpoging. Bij winst had de Trots van het Noorden de beste Eredivisie-start na veertien speelronden sinds de club in 1971 werd opgericht. Voor de Almeloërs de uitdaging om dit feestje te verstoren. Voor de aftrap werden alle in het afgelopen jaar overleden supporters van FC Groningen herdacht door spelers en staf met een minuut applaus.

Een weinig verheffende 1e helft
Na een kwartier spelen begon de wedstrijd met een inzet van Groninger El Messaoudi die door Blaswich tot hoekschop werd verwerkt. Kort daarop een tweede mogelijkheid voor de gastheren. Dit keer moest de Almelose goalie handelend optreden bij een schot van El Hankouri. Na een half uur een kans voor Heracles, maar de inzet van Vloet miste het doel. Even later een hots-knots-begonia moment voor het doel van Groningen doelman Padt hetgeen uiteindelijk resulteerde in een corner. De beste actie kwam op naam van scheidsrechter Lindhout die de wedstrijd uitstekend aanvoelde en reeds voordat de 45 minuten waren verstreken al afblies en de thee opzocht.

De wissels maken het verschil
De tweede helft was zo mogelijk nog saaier dan de eerste helft tot een kwartier voor tijd.
Szöke, net daarvoor in het veld gekomen voor Bakis, werd weggestuurd door Azzaoui, net daarvoor het in het veld gekomen voor Van der Water, en verschalkte met een subtiel lobje de sluitpost van Groningen en bracht de 0-1 op de borden.
Groningen ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en kwam kort voor tijd door schoten van Dallinga en Suslov bijna op gelijke hoogte. Manmoedig optreden van Blaswich stond dit in de weg waardoor de drie punten mee terug gingen naar Almelo.
Na een korte winterstop pakt Heracles zaterdag 9 januari de draad weer op met een thuiswedstrijd. Om 20 uur wordt er afgetrapt tegen Vitesse.