Heracles machteloos tegen Fortuna Sittard

Vrijdag 11 december 2020
Heracles is er niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard te winnen. Nadat een doelpunt van Vloet werd afgekeurd wegens buitenspel, had Fortuna in de 30ste minuut het geluk om op voorsprong te komen door een eigen doelpunt van Rente. De Limburgers slaagden er zelfs in om in de 61ste minuut de voorsprong uit te breiden tot 0-2 door een doelpunt van Potter. Het doelpunt van Burgzorg in de 93ste minuut voorkwam niet dat Heracles een nederlaag lijdt van 1-2 en hiermee in de gevarenzone komt.

Vooraf aan de wedstrijd zorgt de achterban met een uitgebreid vuurwerk buiten het stadion voor extra ondersteuning aan hun club. Terwijl vele seizoenkaarthouders van Heracles Almelo voor de tv genieten van de inhoud van hun “samen-thuis-box”, zien ze hoe Heracles er weer niet in slaagt om punten in Almelo te houden.

Eerste helft. Doelpunt Vloet afgekeurd
De wedstrijd is 7 minuten oud wanneer Heracles zich makkelijk door de verdediging van de Limburgers speelt maar de kopbal van de vrijstaande Szöke gaat naast. Nog geen minuut later is het Breukers die de bal keurig aangespeeld krijgt van Pröpper. Vanaf de zijkant schiet hij op het doel waarbij de keeper hem met de vuisten weg tikt. Fortuna probeert aan de andere kant gevaar te scheppen maar de verdediging van Heracles weet de aanvallen te onderscheppen. Veel aanvallen van Heracles gaan via Breukers. Heracles weet geen kansen te creëren. In de 22ste minuut valt er desondanks een doelpunt via een schot van Quagliata, welke door Vloet achter de lijn gekopt wordt. Maar door de VAR wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Vloet.
Ongelukkige achterstand
In de 30ste minuut komt Heracles ongelukkig achter door een eigen doelpunt van Rente. Fortuna zet de bal scherp voor en Rente werkt hem in het doel in plaats van over de achterlijn: 0-1. Daarna is het Heracles dat constant de aanval zoekt. De Almeloërs slagen er echter niet in om ook maar één fatsoenlijke aanval op te zetten. Omdat ook de vrije trap in de 47ste minuut er niet in gaat, gaan de Heraclieden met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer.

Tweede helft. Op zoek naar gelijkmaker
Met onder andere Burgzorg als invaller gaat Heracles op jacht naar de gelijkmaker. De tweede helft is net begonnen als Vloet met een schot voor gevaar zorgt in het doelgebied van Fortuna. De keeper slaagt er echter in de bal tot een corner te verwerken. Net als in de eerste helft is Heracles veelvuldig aan de bal. De druk op Fortuna is groot maar ook in de tweede helft ontbreekt het Heracles aan scorend vermogen. De aanvallers slagen er niet in om het de keeper van Fortuna lastig te maken.
In de 61ste minuut komt Fortuna door slordig balverlies van Bijleveld, in balbezit en kan een Limburger volledig vrij richting het doel van Blaswich optrekken. Het is Polter die de stand op 0-2 brengt. In de 72ste minuut lijkt het zelfs 0-3 te worden maar Knoester haalt de bal op de achterlijn weg. Een minuut later heeft Heracles pech bij een schot van Burgzorg die tegen de onderkant van de lat schiet. Het is de eerste keer dat Heracles voor echt gevaar zorgt in de tweede helft. In de 93ste minuut is daar dan toch ineens een doelpunt voor de Almeloërs door een voorzet van Vloet op Burgzorg, die de bal via de onderkant van de lat in het doel kopt: 1-2. Meteen daarna verdwijnt een schot van Van der Water net naast het doel. Heracles slaagt er niet in nog eens te scoren waardoor de Almeloërs weer een nederlaag lijden en akelig onderin komen in de ranglijst.

Score: 31. Rente 0-1 (eigen doelpunt), 60. Polter 0-2, 90. Burgzorg 1-2

Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper, Rente (46. Bijleveld), Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou (61. Van der Water), Schoofs (46. Burgzorg), De la Torre, Vloet, Szöke (80. Lunding).

Fortuna Sittard: Van Osch, Rota (67. Ninaj), Angha, Janssen, Cox, Semedo (80. El Ablak), Rienstra, Tekie, Hansson, Polter, Seuntjens (80. Dianessy).

Scheidsrechter: Blank

Geel: Burgzorg (Heracles) Cox, Seuntjens, Rota (Fortuna)